אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ארוחת שבת בסיר אחד: מתכון לפרגיות ואורז ברוטב לימוני

לא תאמינו עד כמה המתכון הזה טעים וגאוני עד שלא תנסו. לכבוד שבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לפרגיות ואורז ברוטב לימוני שמתבשלות יחד בסיר אחד. מתכון שיחסוך לכם זמן יקר ובעיקר כלים

ארוחת שבת בסיר אחד: פרגיות ואורז ברוטב לימוני
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפרגיות ואורז בסיר אחד

לא תאמינו עד כמה המתכון הזה טעים וגאוני עד שלא תנסו. לכבוד שבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לפרגיות ואורז ברוטב לימוני שמתבשלות יחד בסיר אחד. מתכון שיחסוך לכם זמן יקר ובעיקר כלים

מצרכים:
6 פרגיות עוף עם עור ועצמות/ 6 כרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
לאורז:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כוס אורז
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
קצת פחות מ-1 כוס מים (222 מ"ל)
1 כף אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: 
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות

2. בשקית קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות עד לילה שלם

3. מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד

4. בסיר עמוק ורחב עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.

5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. (במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו מעט את זמן הבישול)

6. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מבשלים עוד 30 שניות, מחזירים את העופות לסיר ומכסים במכסה או נייר כסף.

7. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה, אורנו מיובש ופלחי לימון טריים.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו