אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

יפה וטעימה: מתכון לעוגה הכי נכונה לשבת הקרובה

לכבוד ראש חודש שבט והשבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לעוגת פיסטוק ליים בחושה ואווירית שתשמחו לאמץ לצד התה או הקפה. מתכון פשוט ומוצלח שכיף להכין

יפה וטעימה: מתכון לעוגה הכי נכונה לשבת הקרובה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת פיסטוק ליים

לכבוד ראש חודש שבט והשבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לעוגת פיסטוק ליים בחושה ואווירית שתשמחו לאמץ לצד התה או הקפה. מתכון פשוט ומוצלח שכיף להכין

מצרכים:

1 ו-1/2 כוסות קמח
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס אגוזי פיסטוק טחונים / מרוסקים ידנית
150 גרם חמאה רכה (לא מלוחה)
3 ביצים גדולות
1 ליים / לימון רגיל סחוט
גרידת קליפה מליים/ לימון אחד
לציפוי:
1 וחצי כוסות אבקת סוכר
2 לימונים / ליים סחוטים למיץ
לקישוט:
1 כוס פיסטוקים, קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות

2. לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת האפייה, הפיסטוקים, החמאה והביצים. מערבבים במהירות נמוכה ומעלים בהדרגה את המהירות ומערבבים במשך כדקה

3. מוסיפים לקערת המיקסר את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים שוב למשך חצי דקה נוספת עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה

4. יוצקים בעזרת מרית את הבלילה לתבנית אינגלייש קיק או תבנית מלבנית גבוהת-שוליים משומנת ומרופדת בנייר אפייה ומיישרים את החלק העליון.

5. מכניסים לתנור שחוממם מראש את העוגה למשך 45 דקות או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

6. במקביל מכינים את הציפוי לעוגה. בסיר קטן על אש נמוכה, מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון במשך כ-3 דקות (תוך ערבוב מתמיד) במידה והתערובת סמיכה מידי/ שיש גושים ניתן להוסיף כמה כפות מים. ברגע שמתקבל סירופ אחיד וחלק מסירים מהאש.

7. מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ומעבירים אותה לצלחת הגשה או מגש מלבני, מצננים לטמפרטורת החדר, יוצקים מעל את הציפוי ומפזרים את הפיסטוקים הקצוצים לקישוט

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו