בפעם השנייה: בית הנבחרים אישר את הדחת טראמפ
שבוע לפני סיום כהונתו כנשיא, בית הנבחרים האמריקני הצביע בעד הדחתו של דונלד טראמפ עקב חלקו במהומות שנרשמו בקפיטול. זו הפעם הראשונה שבה נשיא עומד בפני משפט הדחה פעמיים

סיום עצוב לכהונה: שבוע לפני סוף כהונתו כנשיא ארה"ב, בית הנבחרים הצביע הלילה (בין רביעי לחמישי) בעד הדחתו של דונלד טראמפ מהתפקיד – זאת עקב חלקו במהומות שנרשמו בקפיטול בשבוע שעבר. זו הפעם השנייה שבה הבית התחתון של הקונגרס האמריקני מקדם הליך הדחה נגד הנשיא טראמפ – שהפך לנשיא הראשון בהיסטוריה שעומד בפני משפט הדחה פעמיים.
בכתב האישום הרשמי הוחלט כי טראמפ יואשם בעבירה של "הסתה למרידה". בניגוד לפעם הקודמת, שבה הרפובליקנים נהגו במשמעת מפלגתית והצביעו כולם נגד הדחתו של טראמפ על פרשת "אוקראינה גייט", הפעם הרפובליקנים קיבלו חופש הצבעה – ו-10 מחוקקים רפובליקנים הצביעו בעד הדחתו של טראמפ. בסך הכל 232 מחברי בית הנבחרים הצביעו בעד ההדחה, אל מול 197 מתנגדים.
הסיכוי להדחה נמוך
למרות האישור של בית הנבחרים, הסיכוי שטראמפ יודח בפועל לפני סיום תפקידו הרשמי ביום רביעי הקרוב נמוכים. כדי להביא להדחת הנשיא, נדרש רוב בהצבעה של שני שליש מהסנאטורים – כך שלפחות 17 רפובליקנים יצטרכו להצביע בעד ההדחה. אמנם חלק מהרפובליקנים שוקלים לתמוך בהדחה – ביניהם מיט רומני שכבר הצביע בעד הדחת טראמפ בפעם הקודמת – אך גיוס הרוב הנדרש עדיין תהיה משימה מורכבת.
גם אם ימצא רוב כזה, המשפט של טראמפ ייפתח רק ביום שני – יומיים בלבד לפני השבעתו של ג'ו ביידן – וככל הנראה יימשך גם אחרי שיעזוב את הבית הלבן. למעשה, המניע האמיתי של הדמוקרטים בקידום הליך ההדחה עכשיו הוא לקבוע בסעיף ההדחה שטראמפ לא יוכל להתמודד לכהונה שנייה ב-2024.
"טראמפ הוא סכנה ברורה לארה"ב"
יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי אמרה בדיון כי טראמפ הוא "סכנה ברורה ומיידית לארה"ב". "אנחנו יודעים שנשיא ארה"ב הסית למרידה הזו, למרידה החמושה הזו נגד הארץ המשותפת שלנו. הוא חייב ללכת" תקפה. עוד תקפה את המפגינים שפרצו לקפיטול ואמרה כי "המורדים האלה אינם פטריוטים. הם אינם חלק מבסיס פוליטי שצריך לחזר אחריו ולנהל אותו. הם טרוריסטים מבית, והצדק חייב להיעשות".
באופן חריג, גם מנהיג הרפובליקנים בבית הנבחרים, קווין מקארתי, הצהיר כי "טראמפ נושא באחריות למתקפה שנרשמה על הקפיטול בשבוע שעבר. כנשיא שדוגל בחוק וסדר, היה עליו לצאת ולגנות מיד את ההמון הזועם לנוכח האירועים". עם זאת, מקארתי גם הבהיר הוא מתנגד להליך הדחה מהיר כל כך, וכתוצאה הצביע נגד.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו