חדשות

היועמ"ש יסביר ויפרט את תרגילי החקירה בתיק 4000

בית המשפט המחוזי הורה לפרקליטות להסביר ולפרט את תרגילי החקירה שבוצעו בתיק 4000 לבנו של שאול אלוביץ', למסור להגנה את סדר העדים, וכן להעביר את תיעוד ראיונות העדים מיד לאחר עריכתם

היועמ"ש
היועמ"ש | צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

בית המשפט המחוזי בירושלים הורה לפרקליטות לפרט ולתת הסברים בעניין תרגיל חקירת אור אלוביץ׳ בפרט וחומרי החקירה בכלל, וזאת עד ה-1 בספטמבר.

היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט השיב לראש לשכת עורכי הדין אבי חימי כי לא נפל פגם בתרגיל החקירה שבמסגרתו נשלח אור אלוביץ׳, ביוזמת המשטרה, להפריד בינו לבין סנגורו עו״ד חן, בכדי להביא את שאול אלוביץ׳ לחתום על הסכם עד מדינה. עם חשיפתו עורר תרגיל החקירה הדים ומחאות, כולל כאמור פניה של ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי.

"הפרקליטות נהגה בקשיחות לב לא עניינית"

בית המשפט הורה לפרקליטות לפרט האם יש בידיה תמליל מתוקן של השיחה האמורה, אם כן ממתי הוא מצוי בידה ומדוע לא נמסר להגנה, איזה מידע נוסף יש בידי המאשימה בדבר פערים בין הקלטות לבין תמלילי החקירה, מדוע לא תעביר הפרקליטות להגנה קבצי word של כל התמלילים בתיק, על מנת שההגנה תוכל, לערוך תמלולים מתוקנים על גביהם, תוך סימון הפערים וכן לנמק מדוע לא תערוך המאשימה רשימה חדשה של החומר שנאסף, שמשקפת נכונה את תוכנם של המסמכים וסימונם.

בנוסף הורה בית המשפט לפרקליטות, עד ליום 15 בספטמבר, למסור לסנגורי אלוביץ׳ את סדר העדים שבכוונתה להעיד לגבי האישום הראשון, וכן תודיע מה המסמכים שבדעתה להציג לכל עד במהלך העדות. ״כן תעביר המאשימה לנאשמים את תיעוד ראיונות העדים שהיא עורכת, מיד לאחר עריכתם״, קבע בית המשפט.

תגובות

24
20
ציון
11.08.20

למה לא חוקרים את כול הפרקליטות המושחתת ואת חוקרי המישטרה הנוכלים המושחתים

19
יו יו, גם
10.08.20

או הו מישהו עומד לחטוף.

1
''ויאמר המן-דבליט''
10.08.20

שלא יזכה המן-דבליט ויתפגר בעוד יומיים עשרות אלפי אנשים מקללים את המנ-דבליט מידי יום. חזקה על קללות שאינם חוזרים ריקם

18
ירי בנגמ"ש
10.08.20

ירי בנגמש נו, כשאפילו השופטים מראשי החונטה מודיעים שהפרקליטות הגזימו בעיוותים, בהעלמות, בשקרים, ברמאויות, אז ההגזמות צריכות להיות גסות וחמורות מאד. לו אני השןפט, הייתי שולח את התובעת לכלא לשנה-שנתיים עד שתפנים שגם להשתוללות ולתפירת תיקים יש גבול.

1
מה הקשר בין מחט לתחת ?
10.08.20

, משהו דפוק בדרך הסקת המסקנות שלך. איך הגעת אליהן ?