אופים אהבה: 7 מתכונים מתוקים לט"ו באב

רגע לפני ט"ו באב (שחל מחר), אספנו עבורכם 7 מתכונים מתוקים במיוחד שתשמחו לחגוג איתם את חג האהבה העברי ולא רק

1. מתכון לקאפקייקס לבבות 

מצרכים:
כוס קמח
רבע כוס סוכר
רבע כוס שוקולית
2 כפות קקאו
רבע כוס שמן
רבע מיכל שמנת מתוקה
4 ביצים

תבנית קאפקייקס, מנג'טים וגולות (כן אלה שהילדים משחקים איתם)

אופן ההכנה:
1. מחמים תנור על 180 מעלות ומסדרים בכל שקע בתבנית הקאפקייקס מנג'ט אחד

2. מקציפים במיקסר 4 ביצים עם סוכר ולאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים

3. יוצקים את התערובת למנג'טים, באמצעות מצקת או כף וממלאים כל שקעה בערובת קצת מעל האמצע

4.בכל שקע מכניסים גולה אחת בין המנג'ט לתבנית ליצירת לב (ראו בסרטון למעלה) אם אין גולות ניתן גם לגלגל נייר כסף כמו גולה

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחצי שעה ובודקים בעזרת הקיסם אם הקאפקייקס מוכן (אם הקיסם יוצא יבש= מוכן)

5. לאחר קירור קל בטמפרטורת החדר , מקשטים את הלבבות באמצעות זילוף קרם, סוכריות צבעוניות/בצק סוכר/שוקולד/ קצפת או כל דבר העולה בדמיונכם. כדי שהסוכריות ידבקו היטב על הלבבות ניתן להמיס שוקולד בסיר/ במיקרו יחד עם שמנת/מרגרינה


2. מתכון לעוגיות לב מתוקות (אוזני פיל)

מתכון קל במיוחד שתוכלו להכין במהירות ובקלות מבצק עלים.

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מופשר
1 ו1/2 כוסות סוכר
2 כפות קינמון / קקאו (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

2. מרדדים את הבצק למלבן בינוני בעובי של חצי ס"מ.

3. מפזרים 1 כוס סוכר (אפשר גם קקאו או קינמון) על פני שטח הבצק, ובעזרת האצבעות מטמיעים את הסוכר בבצק תוך כדי שמותחים אותו למלבן גדול יותר.

4. בעזרת סכין חדה מחלקים לשניים את הבצק, בדיוק באמצע.

5. מגלגלים כל חלק בנפרד לגליל כפול – כך שיצאו שני גלילים, כדי שתצא צורת לב יפה מגלגלים במקביל את שני הצדדים הארוכים באופן שווה כלפי האמצע.

6. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי שווה ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. (במידה והבצק דביק, מכניסים למקפיא במשך 10 דקות ומוצאים שוב)

7. מפזרים על העוגיות בתבנית את חצי כוס הסוכר הנותרת ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שהעוגיות זהובות ופריכות.


3. מתכון לפונדו שוקולד

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
70 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים
פירות אהובים חתוכים ומסודרים על שיפוד

אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר בינוני על אש נמוכה את אבקת הקקאו עם חצי כוס מים, תוך בחישה מתמדת במשך דקה.

2. מוסיפים את החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את שבבי השוקולד ותמצית הווניל ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהשוקולד נמס והתערובת נוזלית וחלקה.

4. מעבירים לכלי לפונדו/ כלי חרס יפה וטובלים את הפירות בהנאה


4. מתכון לנשיקות

נשיקות מתוקות

מצרכים: 

8-10 ביצים
500 גרם סוכר
צבע מאכל ורוד (לא חובה)

אופן ההכנה: 
1. מפרידים בזהירות בין החלבונים לחלמונים.

2. ממלאים סיר גדול במים רותחים על אש נמוכה. על הסיר מניחים סיר קטן בו מבשלים את החלבונים והסוכר. מבשלים כך במשך 10 דקות, תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס.

3. מעבירים את תערובת הסוכר והחלבונים לקערת מיקסר, ומקציפים במשך 10 דקות. מתחילים במהירות בינונית ובהדרגה מגבירים את הקצב, עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

4. מוסיפים מעט צבע מאכל לקערת הקצף ובעזרת מרית מערבבים בתנועות קיפול בעדינות רבה, שהקצף לא יישבר.

5. מחממים את התנור לחום נמוך של 75 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

6. בעזרת שק זילוף עם צנטר משונן או שקית ניילון עם חור בקצה, יוצרים תלוליות קצף על תבנית האפייה.

7. מכניסים לאפייה במשך 3 שעות, עד שהנשיקות אפויות ויבשות, ואפשר לנתק אותן בקלות מהנייר. לאחר שהנשיקות מתקררות מאחסנים אותן בצנצנת יפה ומביאים במתנה למי שאוהבים


5. מתכון לסופלה שוקולד 

אם מתחשק לכם להפתיע בקלות ובמהירות- סופלה שוקולד זה המתכון הבטוח להצלחה. לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: home cooking adventure)


6. מתכון לקוקילידת דובדבנים

מצרכים:
400 מל שמנת מתוקה להקצפה (ניתן להחליף בגלידת וניל קנויה)
1/2כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חצאי דובדבנים
2 כפות רוטב דובדבנים
לעוגיות:
170 גרם חמאה ללא מלח
2/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים
1/2 1 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח, מנופה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס

(צילום:שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1.הכנת הגלידה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, הסוכר, רוטב הדובדבנים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה לאחר מכן מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים פנימה ומערבבים. מאחסנים בקופסה גדולה ומכניסים למקפיא ללילה שלם (ניתן להחליף את השמנת, הווניל והסוכר בגלידת וניל קנויה ולהוסיף אליה את הדובדבנים)

2.מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

3. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והחום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות. לאחר מכן מוסיפים 2 ביצים בהדרגה, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עד לשילוב מלא.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.

5. מסדרים בתבניות גבעות מהתערובת, כל עוגיה מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל עוגייה. לאחר מכן מכניסים לאפייה במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. לאחר מכן מוצאים ומשאירים על רשת את העוגיות עד לצינון מלא

6. רגע האיחוד: יוצקים על עוגיה כדור גלידה ומכסים בעוגיה נוספת ומגישים!


7. מתכון לקאפקייקס שוקולד

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
כוס קמח
רבע כוס סוכר
רבע כוס שוקולית
2 כפות קקאו
רבע כוס שמן
רבע מיכל שמנת מתוקה
4ביצים
לקישוט: קצפת וסוכריות קטנות בצורת לב
תבנית קאפקייקס/ מנג'טים מנייר או סליקון

אופן ההכנה:
1. מחמים תנור על 180 מעלות

2. מקציפים במיקסר 4 ביצים עם סוכר ולאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים

3. יוצקים את התערובת לתבניות הקאפקייקס/ המנג'טים על מגש באמצעות מצקת או כפית וממלאים כל שקעה בערובת קצת מעל האמצע

4.מכניסים לתנור שחומם מראש לחצי שעה ובודקים בעזרת הקיסם אם הקאפקייקס מוכן (אם הקיסם יוצא יבש= מוכן)

5. לאחר קירור קל בטמפרטורת החדר מזלפים קצפת/ שוקולד ומקשטים בסוכריות לב

ט"ו באב שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו