הפתעות קטנות לשבת: מתכון לאמפנדס

מחפשים רעיון מעניין להוסיף לארוחת שבת? סידרנו לכם מתכון לתוספת טעימה היישר מספרד: אמפנדס- כיסוני בצק ממולאים בשר בתוצרת בית. צפו עכשיו במתכון שלב אחרי שלב

הפתעות קטנות לשבת: מתכון לאמפנדס
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לאמפנדס – כיסוני בצק ממולאים בשר

מחפשים רעיון מעניין להוסיף לארוחת שבת? סידרנו לכם מתכון לתוספת טעימה היישר מספרד: אמפנדס- כיסוני בצק ממולאים בשר בתוצרת בית. צפו עכשיו במתכון שלב אחרי שלב

מנות: 12 אמפנדס בינוניים או 24 קטנים

מצרכים:
3 כוסות קמח (400 גרם)
1/3 כוס שמן
160 מ"ל מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
למילוי:
400 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים לבנים
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות מלח

*ניתן להחליף את הבשר בכל תוספת אהובה אחרת, כגון: ירקות, חזה עוף ועוד

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה

2. בקערה גדולה מוסיפים את כל המצרכים לבצק האמפנדס ולשים הכול יחד עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

3. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך, ומחלקים ל-12 או 24 חלקים שווים.

4. יוצרים כדור מכל חלק, ועל משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי סנטימטר.

5. מכינים את מילוי הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הבצל הלבן עד להשחמה. לאחר מכן מתבלים את הבצל בפפריקה, אורגנו, מלח ופלפל שחור, ומוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו ומטגנים אותו על אש בינונית, טועמים ומשפרים תיבול לקראת סוף הבישול. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים (אם יש). מניחים בצד לצינון

6. רגע האיחוד: במרכז כל עיגול בצק מניחים מספר כפות ממילוי הבשר, מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות.

7.  מכניסים לאפייה עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה או מטגנים בשמן עמוק

שבת שלום!

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
שמרים? א. אפיה?
הדסה | 19-05-2019 16:00
נראה לי שצריך,,,