השיא של חנוכה בשבילכם: לביבות ירק אפויות

הן עם שמן אבל בתנור ואפשר לעשות אותן במהירות ובקלות והכי חשוב: אפויות ודיאטטיות ממספר מרכיבים קלים ופשוטים. קבלו לכבוד חג החנוכה מתכון בסיסי וקל ללביבות ירק מכל העלים שיש בגינה

השיא של חנוכה בשבילכם: לביבות ירק אפויות
  (קרדיט: אריאל בן חמו)

הן עם שמן אבל אפויות ואפשר לעשות אותן במהירות ובקלות והכי חשוב: אפויות ודיאטטיות ממספר מרכיבים קלים ופשוטים. קבלו לכבוד חג החנוכה מתכון בסיסי וקל ללביבות ירק אפויות בתנור

רכיבים:

כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
עלים משלושה גבעולי סלרי קצוצים דק
גבעול סלרי קצוץ דק דק – לא חובה
50 גרם (1/3 כוס) קמח כוסמין מלא
70 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל דקה
1 בצל קצוץ
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
כף טחינה משומשום מלא- לא חובה
חצי כף מלח
כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ומורידים מהאש.

2. מחממים תנור ל190 מעלות.

3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הגלם לתערובת אחידה.

4. מניחים על תבנית תנור נייר אפייה ומשמנים.

5. לוקחים קערה עם מים שתהיה לידנו בזמן יצירת הלביבות, כל פעם מרטיבים קצת את הידיים ואז יוצרים צורה.

6. הקפידו לא לטפטף מים לתערובת הלביבות אלא רק את הידיים כדי שהלביבות לא ידבקו.

7. מעבירים את הלביבות לתבניות ומשמנים מעט את הלביבות מלמעלה, הכי נוח בעזרת ספריי שמן.

8. לאפות 7 דקות, להפוך ולאפות עוד 7 דקות.

המתכון באדיבות הקונדיטורית אריאל בן חמו, בעלת בלוג הבריאות "בריאלי"

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע