אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

הגשם הגיע וזה בדיוק הזמן למרק מנצח

קשה לדמיין חורף מושלם, בלי מרק טוב על הכירה. לכבוד הגשמים שהגיעו סוף סוף, ארגנו לכם 3 מתכונים למרקים מנצחים שיעשו לכם חורף הרבה יותר שמח

הגשם הגיע וזה בדיוק הזמן למרק מנצח
  (צילום: שטארסטוק)

קשה לדמיין חורף מושלם, בלי מרק טוב על הכירה. לכבוד הגשמים שהגיעו סוף סוף, ארגנו לכם 3 מתכונים למרקים מנצחים שיעשו לכם חורף הרבה יותר שמח. תיהנו ואל תשכחו לשתף אותנו איך יצא 😉

מתכון למרק מינסטרונה

(צילום: choosingchia.com)

מצרכים:

2 כפות שמן צמחי
1/2 כוס פסטה פנה
1 בצל, קצוץ דק
1/4 כפית מלח
4 שיני שום, קצוצות דק
1 גבעול סלרי, קצוץ
1 גזר גדול, חתוך לקוביות
1/4 כרוב, מגורר
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית תימין מיובש
2 עלי דפנה
6 כוסות מרק ירקות / מים + אבקת מרק
1/2 1 כוסות עגבניות מרוסקות
400 גרם שעועית אדומה מבושלת
מלח ופלפל שחור
חופן גדול של פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מתבלים במלח ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד למצב שהבצל מגיע למצב שקוף.

2. מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את השום, הסלרי, הגזר והכרוב ומבשלים עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, האורגנו, התימין, עלי הדפנה, ציר הירקות(או מים+אבקת מרק) והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה ומערבבים יחד.

4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את הפסטה, מכסים ומבשלים במשך 6 דקות. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד 10 דקות. לסיום, מוסיפים את השעועית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 5 דקות. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.


מתכון למרק גזר ובוטנים

(צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
1 גזר מקולף וקצוץ
1/2 כוס בצל סגול או לבן קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 כפית שמן
1/3-1/2 כוס בוטנים טריים / חמאת בוטנים / חמאת שקדים
1/2 כוס עגבניות קצוצות
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים או מרק ירקות
מלח לפי הטעם
1 כפית רוטב צ'ילי חריף/ מתוק – לפי הטעם
1-2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
1 כפית חומץ תפוחים או 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 5 דקות עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הבוטנים הטריים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות או עד להזהבה קלה. אם בחרתם בחמאת בוטנים או שקדים, דלגו על השלב הזה והוסיפו ישר את הגזר. מטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (וחמאת הבוטנים או השקדים), מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות.

4. יוצקים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים את המלח, רוטב הצ'ילי, הסויה ושמן השומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מסירים מהאש, מצננים מעט ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם – מקושט בבצל ירוק קצוץ, בוטנים גרוסים וזילוף של רוטב צ'ילי חריף מעל.


מתכון למרק בצל

מרק בצל (צילום: שטארסטוק)

מצרכים:
100 גרם חמאה
2 ליטר בצל פרוס לרצועות "חצי אמינסה", פרוס דק
1 כף עלי טימין, קצוץ דק מאד
1 כוס יין לבן
2 ליטר מים
פלפל לבן, מלח, מעט סוכר

אופן ההכנה:

1.לחמם את החמאה עד שהיא חומה (לא שחורה!),

2.לזרוק לתוך החמאה את הבצל והטימין הקצוץ ולבשל עד שהבצל רך וחום.

3. להוסיף את היין ולערבב היטב, לגרד את התחתית. לצמצם את כל היין.

4.להוסיף את המים ולאחר שמגיע לרתיחה להוסיף את התבלינים. לבשל כ-20 דקות נוספות ולתקן טעמים.

טיפ: במקרה שמשתמשים ביין בישול מתוק צריך פחות סוכר. הסוכר רק צריך לאזן את חמיצות היין.

========

המתכון באדיבות השף הראשי ברשת קפה גרג, נדב מרום.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו