יפעת ארליך: "מה יש לויקיפדיה נגד דפנה מאיר?"
בעוד בימים האחרונים התעורר דיון האם להחזיר את הערך של דפנה מאיר הי"ד לויקיפדיה, הבוקר מגלה הסופרת יפעת ארליך כי גם הערך על הביוגרפיה שכתבה עליה נמחק: "מה יש לויקיפדיה נגד דפנה מאיר". כמה שעות לאחר מכן שוחזר הערך

עיתונאית 'ידיעות אחרונות', הסופרת יפעת ארליך, שכתבה את הספר אודות סיפור חייה של דפנה מאיר הי"ד, פרסמה הבוקר (שני) הודעה ובה היא מגלה כי האנציקלופדיה האינטרנטית 'ויקיפדיה', מחקה את הערך שהיא כתבה על הספר "מה יקרה אם אמות מחר בבוקר", וזאת אחרי שמספר שבועות אחרי הרצח, ויקיפדיה הסירו גם את הערך "דפנה מאיר".
"חברים, זקוקה לעזרה", פתחה ארליך. "ויקפדיה מחקו כרגע ערך שכתבתי על הספר "מה יקרה אם אמות מחר בבוקר".
ארליך תהתה: "מה יש לויקפידה נגד דפנה מאיר? את הערך שנכתב עליה לפני מספר חודשים הם מחקו". ארליך סבורה כי "הם (ויקיפדיה; ג"ע) מבינים היום שדפנה מאיר ראויה לערך, אבל החוקים הנוקשים שלהם לא מאפשרים להם לשנות את ההחלטה האומללה ההיא. ממש כמו אחשוורש".
ארליך סיפרה כי" כדי לעקוף את זה (את מחיקת הערך על דפנה מאיר עצמה; ג"ע) ניסיתי לכתוב ערך על הביוגרפיה של דפנה ובתוכו לכתוב על דפנה. לפי הכללים של ויקפידה ספר שנמכר בעשרת אלפים עותקים זכאי לערך. הספר על דפנה כבר עבר את הרף הזה. ובכל זאת מחקו".
עדכון
לאחר כמה שעות הערך שוחזר. הסיבה למחיקה הייתה טכנית – הוא לא עמד בסטנדרטים של ויקיפדיה, ולאחר תיקונו שוחזר.
הערך על דפנה מאיר – מיועד לשחזור
לפני מספר ימים פורסם ב'סרוגים' כי חצי שנה לאחר שנמחק, בימים אלה מתנהל דיון סוער בין הויקיפדים על האפשרות לשחזר את הערך העוסק בדפנה מאיר הי"ד שנרצחה בפיגוע בעתניאל לפני יותר משנה.
כזכור לפני חצי שנה, פרסמנו בסרוגים כי מנהלי האנציקלופדיה המקוונת, ערכו הצבעה בסיומה ברוב של 39 מול 29 החליטו על מחיקת הערך, משום שדמותה הייתה חסרת חשיבות ציבורית והיא התפרסמה רק לאחר מותה. עוד לפני הצבעת המחיקה, ניסו בני משפחה, חברים וגולשים רבים לעורר עניין ציבורי בדמותה כדי למנוע את מחיקת הדף.
לפני כחודש יצא לאור ספרה של העיתונאית הסרוגה יפעת ארליך, על דמותה של דפנה מאיר, ספר שהוכנס לרשימת רבי המכר, עם מכירות של יותר מ-17,000 עותקים בחודש הראשון לצאתו. הפרסום של הספר "מה יקרה אם אמות מחר בבוקר", הצית מחדש את הדיון על דמותה של דפנה מאיר, וכעת הערך על הספר נמחק, שוחזר וכעת דרושה לו הרחבה.

כריכת ספר הביוגרפיה של דפנה מאיר