בשיא הרמדאן: מח"ט בנימין מוציא את חיילי ההגמ"ר משדה יונתן - סרוגים

בשיא הרמדאן: מח"ט בנימין מוציא את חיילי ההגמ"ר משדה יונתן

מח"ט בנימין לירון ביטון הודיע אמש על הורדת חיילי ההגמ"ר שאבטחו את גבעת שדה יונתן בבנימין מתחילת המלחמה. ההחלטה התמוהה מגיעה בעיצומו של הרמדאן, ושבועיים בלבד לאחר פיגוע דקירה שהתרחש בשטחי מרעה חופפים לגבעה 

עוז ישראל שוורץ, חדשות סרוגים
בשיא הרמדאן: מח"ט בנימין מוציא את חיילי ההגמ"ר משדה יונתן
  (צילום: חיים גולדברג/פלאש 90)

שבועיים בלבד לאחר הפיגוע ובעיצומו של הרמדאן, הודיע אמש (רביעי) מח"ט בנימין לירון ביטון לתושבי גבעת שדה יונתן הסמוכה למעלה מכמש, על הורדת חיילי ההגמ"ר שאבטחו את הגבעה בשנה וחצי האחרונות מפרוץ המלחמה.

ההחלטה התמוהה מגיעה שבועיים בלבד לאחר פיגוע דקירה שהתרחש בשטחי המרעה של חווה שכנה – כק"מ בלבד משדה יונתן, בו נדקר רועה צאן בידי מחבלים מהכפר דיר דבוואן. הגבעה שהוקמה לפני כשנתיים, שומרת על מבתרי כביש 60 וכביש אלון וסיכלה באופן מוחלט מאז הקמתה את פיגועי האבנים ובקבוקי התבערה שהתרחשו במקום.

מחבלים ערבים מהכפר הסמוך ליד שדה יונתן

בכפר דיר דבוואן שהובילו עד אותה התקופה מהמבתרים עליהם חולשת הגבעה טרור יומיומי כנגד הנוסעים היהודים בצירי התנועה הסמוכים, החלו בשורת התקפות טרור כנגד הגבעות שנמשכו חודשים ארוכים, וכללו ירי, מטענים בשטחי המרעה ותקיפות קשות של רועי צאן.

עוד באותו נושא

החוות והגבעות שמסכלות את תוכנית פיאד: פרק 3 – גבעת שדה יונתן


3

בגבעה, כמו ביתר הגבעות והחוות ביהודה ושומרון, חיילי ההגמ"ר הינם כוח ההגנה הצבאי היחיד שמוצב במקום ויכול לתת מענה בזמן אמת, כך שהסרתם משאירה למעשה את התושבים חסרי הגנה כלשהי במקרה של אירוע טרור.

הצבת חיילי ההגמ"ר במקום בתחילת המלחמה הצליחה להביא לירידה של כמעט 80 אחוזים בהתקפות הטרור, אולם כעת מזהירים בגבעה כי בכפר ינצלו את הורדת החיילים להסלמת הגזרה בחודש הרמדאן. בשדה יונתן העלו הבוקר חשש שמדובר בחלק ממהלך רחב יותר כנגד הגבעה והגבעות בכלל, שמצטרף לשורת מסעות ההרס בבנימין בתקופה האחרונה ועלול לבשר על הרס מתוכנן גם בשדה יונתן עצמה.

מח"ט בנימין לירון ביטון (דובר צה"ל)

תגובת דובר צה"ל:

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: עם פרוץ המלחמה גייס צה"ל אלפי משרתים במילואים, ביניהם סד"כ משמעותי מאוד במסגרות כוחות ההגנה המרחבית ביישובים, זאת כדי לחזק את יכולות ההגנה ולהוות כוח תגובה ראשוני באירועי חירום

מתוקף הדברים, המשאבים המושקעים בגיוס חיילי ההגמ״ר מוגבלים, מפעם לפעם מתבצעת הערכת מצב מחודשת ובה מחליטים על הזזת הכוחות ושינויים בפריסתם על פי שיקולים מבצעיים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
6 תגובות - 5 דיונים מיין לפי
1
ככה זה נראה...
אחד העם | 13-03-2025 11:21
ככה זה נראה פשוט לא לומדים שכחנו מהר
2
החלטה לא תמוהה....
מיקי | 13-03-2025 11:32
החלטה לא תמוהה. תשמרו על עצמכם. בחרתם לחיות על גבעות בלב אוכלוסייה ערבית
מזכירה לי את...
תגובה "חכמה" | 13-03-2025 12:23
מזכירה לי את התגובות של תושבי בארי, נחל עוז בזמן הפיגועים בגוש קטיף ... היום חלקם כבר לא יכול להתחרט ...
3
אין חיילים להחזיק...
רונן | 13-03-2025 12:47
אין חיילים להחזיק מול חיזבאללה, מול חמאס ועדיין לאבטח כל גבעה בשומרון. כמובן שאתם מתעקשים לא לגייס חרדים ועדיין רוצים 30 גדודים בשגרה לאבטח את ההתנחלויות.
4
למה שאנשי המקום...
אלי | 13-03-2025 13:34
למה שאנשי המקום לא יתארגנו וישמרו על עצמם יקימו כתות כוננות ויאחזו נשק
5
הערכת מצב !
משה | 13-03-2025 14:23
ראינו מה שוות ההערכות מצב שלכם ב07.03 לא יאמן שאתם קצינים בצבא שאמור להגן על אזרחים יהודים !!! לו הייתי חייל מילואים כעת - פושט את המדים באופן מיידי ושיזדיינו עם ההערכות מצב שלהם