בדרך לסגירתו: ממשל טראמפ פיטר כמעט מחצית מעובדי משרד החינוך
משרד החינוך האמריקאי הודיע כי יפטר כמעט מחצית מעובדיו, צעד שעשוי להוות הקדמה לסגירתו המלאה. ההחלטה מגיעה על רקע מרוץ של סוכנויות ממשלתיות לעמוד בדרישתו של הנשיא להגיש תוכניות לגל שני של פיטורים המוניים

משרד החינוך האמריקאי הודיע הלילה (בין שלישי לרביעי) כי יפטר כמעט מחצית מעובדיו, צעד שעשוי להוות הקדמה לסגירתו המלאה. ההחלטה מגיעה על רקע מרוץ של סוכנויות ממשלתיות לעמוד בדרישתו של הנשיא דונלד טראמפ להגיש תוכניות לגל שני של פיטורים המוניים עד מחר.
הפיטורים, כך נמסר בהודעה לעיתונות של המשרד, הם חלק מ"המשימה הסופית" שלו – רמז ברור להבטחתו של טראמפ לסגור את המשרד, האחראי על ניהול הלוואות סטודנטים בשווי 1.6 טריליון דולר, אכיפת חוקי זכויות אזרח בבתי ספר ומימון פדרלי למחוזות נזקקים. בשיחה עם רשת פוקס ניוז אישרה שרת החינוך לינדה מקמהון כי הפיטורים אכן יובילו לפירוק המשרד, והוסיפה כי "זהו המנדט של הנשיא". לאחר הגל הזה, יוותרו במשרד 2,183 עובדים בלבד, לעומת 4,133 עם כניסתו של טראמפ לתפקיד בינואר.
לקראת ההכרזה על הפיטורים, הורה המשרד לסגור את משרדיו באזור וושינגטון לעובדים מיום שלישי בערב ועד יום רביעי, כך עולה ממסמך פנימי שראתה רויטרס. דובר המשרד לא הגיב מיד לשאלות בנוגע לסיבות הביטחוניות שהובילו לסגירה זו. סגירות דומות שימשו בעבר כמבשר לסגירת מטות של סוכנויות ממשלתיות אחרות, כמו הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי (USAID) ולשכת ההגנה הפיננסית לצרכן (CFPB).
הפיטורים הם חלק ממאמץ רחב היקף של טראמפ לצמצם את הממשל הפדרלי, בראשותו של אילון מאסק, ומחלקתו החדשה ליעילות ממשלתית (DOGE). המחלקה כבר קיצצה למעלה מ-100,000 משרות מתוך 2.3 מיליון העובדים האזרחיים בממשל, הקפיאה את רוב הסיוע הזר וביטלה אלפי תוכניות וחוזים, למרות עשרות תביעות משפטיות המערערות על חוקיות המהלכים הללו
התוכנית כחלק מתוכנית הקיצוצים של טראמפ ומאסק
גישת ה"יד הקשה" של DOGE עוררה תסכול בקרב בכירים בבית הלבן ומחוקקים רפובליקנים, שחלקם נאלצו להתמודד עם תושבים זועמים בעצרות ציבוריות. בשבוע שעבר הבהיר טראמפ לראשי המחלקות כי להם, ולא למאסק, הסמכות הסופית בנוגע לכוח האדם – צעד פומבי ראשון שלו לרסן את מנכ"ל טסלה.

אילון מאסק (צילום: Kathy Hutchins / Shutterstock)
כל סוכנויות הממשל קיבלו הוראה להגיש תוכניות לפיטורים נרחבים עד יום חמישי, כחלק משלב נוסף בקמפיין הקיצוצים של טראמפ. חלק מהסוכנויות הציעו לעובדים תשלומי פרישה מוקדמת כדי לעמוד בדרישות. עובדי משרד החינוך שיושפעו מהפיטורים יועברו לחופשה מינהלית החל מ-21 במרץ, כך מסר המשרד.
האיגוד המייצג למעלה מ-2,800 עובדי המשרד, בראשות שריה סמית’ מ"הפדרציה האמריקאית של עובדי הממשל" (סניף 252), הודיע כי יילחם ב"קיצוצים הדרקוניים". לדברי סמית’, "השבועות האחרונים של פיטורים המוניים, כאוס וחוסר מקצועיות מראים כי המשטר הזה לא מכבד את אלפי העובדים שהקדישו את חייהם לשירות הציבור".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו