בסביבת טראמפ שוקלים: הטלת סנקציות על איראן בזמן ביקור נתניהו
טראמפ מכים מכה ניצחת נגד המשטר האיראני, צו נשיאותי שיטיל סנקציות מחניקות על תעשיית הנפט והגז האיראנית ומתוכנן לרוקן את כיסי הרודנות בטהרן

גורמים המקורבים לנשיא טראמפ חלקו עם גופי תקשורת בארה"ב כי הנשיא שוקל להטיל "סנקציות משתקות" על איראן, כבר עכשיו בזמן ביקור נתניהו, כהצהרת כוונות מול משטר האייתולות.
על פי הדיווחים בתקשורת האמריקנית, טראמפ צפוי לחתום כבר בתקופה הקרובה, ואולי אפילו בזמן ביקורו של נתניהו בארה"ב על צווים נשיאותיים שיחזירו את מדיניות "הלחץ המקסימלי" על המשטר האיראני.
על פי גורמים מקורבים לממשל, טראמפ צפוי לחתום על צו נשיאותי שיתמקד ב"חנק" מקורות ההכנסה של המשטר האיראני, במטרה למנוע את יכולתה להגיע לנשק גרעיני ובלימת "השפעתה המערערת" במזרח התיכון.
הצו צפוי להורות ולהסמיך את משרד האוצר ושר האוצר האמריקאי באופן שיאפשר "ליצור מנגנון לחץ מקסימלי" על השלטונות באיראן, המנגנון יכלול עיצומים ומסלולי אכיפה קונקרטיים כנגד מפירי ועוקפי הסנקציות. הצו גם יורה לשר החוץ לבטל כל הקלה קיימות בעיצומים על המשטר האיראני, גם במידה ומדובר בהקלות המוגדרות "הומניטריות".
בנוסף לכך, הצו צפוי להורות לגופים הרלוונטיים "להביא לחסימה מוחלטת של כל יציאת נפט איראני אל השוק הגלובלי".
קודם לכן שקלו בסביבת טראמפ לחכות לתקופת ה"snap-back", בהסכם הגרעין האיראני הסכימו ארה"ב ומעצמות אירופה להסיר סנקציות מאיראן, ובהסכם נקבע סעיף כי לפיו פעם בחצי שנה יכולות המדינות להסכים להפעיל מיד (snap-back) את אותן סנקציות.
כעת נראה שבסביבת טראמפ החליטו קודם כל להפעיל לחץ אדיר על איראן מצד ארה"ב כבר בשלב מוקדם זה, ולהשאיר את הסנקציות הנוספות בתור מכה שתגיע מאוחר יותר.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו