לוין דורש מיצחק עמית: "תמסור לוועדה הסבר מפורט לגבי התלונות"
שר המשפטים יריב לוין מגיב ליצחק עמית מועמד לנשיאות בית המשפט העליון ודורש ממנו לתת עוד היום לגבי התלונות נגדו על ניגוד עניינים

שר המשפטים יריב לוין מגיב למועמד לנשיאות בית המשפט העליון יצחק עמית ודורש ממנו לתת עוד היום (שני) תגובה לגבי התלונות נגדו על ניגוד עניינים: "אציין, כי עצם העובדה שהעניינים נשאו הכתבה לא הובאו מבעוד מועד לידיעת הוועדה היא כשלעצמה עניין חמור על פניו".
"הטענות האמורות, ככל שיתברר כי הינן מוצדקות", כתב לוין "מקימות עילה להעמדה לדין משמעתי, ובכלל זה בגין הפרה לכאורה של כללי האתיקה. לאור זאת, קיימת חובה להניח בפני הוועדה לבחירת שופטים את מלוא התשתית העובדתית והמשפטית הרלוונטית, תוך מתן הסבר מפורט ביחס לכל מקרה ומקרה. אציין, כי עצם העובדה שהעניינים נשאו הכתבה לא הובאו מבעוד מועד לידיעת הוועדה היא כשלעצמה עניין חמור על פניו".
השר כאמור דורש את תגובת השופט עוד היום: "בשים לב לצו הבלתי חוקי שהוצא על ידי בג"צ בעניין הליכי מינוי נשיא בית המשפט העליון, הקובע סד זמנים קצר ביותר, אודה בעד העברת התייחסותך המפורטת כאמור עוד היום".
"חשבתי שנכון שנשיא בית המשפט העליון יהיה גם אדם אשר יכבד את כלל הציבור"
לוין התייחס לנושא בפייסבוק כשכתב: "השופט יצחק עמית היה אמור להתמנות כנשיא בית המשפט העליון ב-16.10.2023. חשבתי אז שמדינת ישראל זקוקה לנשיא בית משפט עליון שיש לגביו הסכמה רחבה, שפסיקותיו בנושאי בטחון משקפות בראש ובראשונה דאגה לכוחותינו, ושיש לו כבוד לכנסת, לממשלה ולמעמדן".
"חשבתי שנכון שנשיא בית המשפט העליון יהיה גם אדם אשר יכבד את כלל הציבור, ובפרט את ציבור המתדיינים בפניו. הכרחי שהוא ינהג ביושרה ובשקיפות מלאים. ב-15 החודשים האחרונים ניהלתי מאבק ארוך וקשה על מנת להביא לבחירה של נשיא שלא על פי שיטת הסניוריטי, אלא לבחירת נשיא שעונה לדרישות שציינתי", הסביר שר המשפטים.

בית המשפט העליון והכנסת (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)
לוין תיאר את השתלשלות האירועים: "לפני מספר חודשים החל בית המשפט העליון להוציא כנגדי צווים במטרה לאלץ אותי לקיים הצבעה שתוצאתה ידועה מראש, ואשר הייתה מביאה בהכרח לבחירתו של נשיא אשר אין לגביו הסכמה ציבורית רחבה".
לוין על פרשת יצחק עמית: "טענות, שאם תימצאנה מוצדקות, יש בהן כדי להקים עילה אף לקובלנה משמעתית"
"מצאתי את עצמי מתמודד עם צווים אלה כמעט לבד. אבל, בחרתי לעשות כל מה שביכולתי כדי להביא לבחירה ראויה, ולא פחות חשוב מכך, כדי להביא לכך שהציבור כולו ייחשף למועמדים, לעמדותיהם ולדרכם. אלמלא המאבק הארוך הזה, נשיא בית המשפט העליון היה נבחר כבר לפני חודשים רבים, והחשיפה המטלטלת של נטעאל בנדל היום הייתה מגיעה אחרי שהבחירה נשלמה זה מכבר".
"הדברים שנחשפו כוללים טענות חמורות ביותר, בפרט כשמדובר בשופט בית המשפט העליון המועמד לעמוד בראשו. אלה טענות, שאם תימצאנה מוצדקות, יש בהן כדי להקים עילה אף לקובלנה משמעתית"
"אני מצפה כי המידע המלא יימסר לחברי הוועדה לבחירת שופטים ואליי כבר היום. אמשיך לפעול בעניין זה כפי שעשיתי תמיד, כמתחייב מתפקידי וכמתחייב בחוק. ללא מורא ומתוך מחויבות לעשיית הצדק ולתיקון מערכת המשפט", התייחס לווין לפנייה לעמית.
כזכור על פי הדיווח של נטעאל בנדל, בשנים האחרונות השופט יצחק עמית היה צד בכמה הליכים משפטיים אזרחיים הנוגעים לדירה שבבעלותו ובבעלות אחיו בדרום תל אביב, וזאת תוך שימוש בשמו הקודם, יצחק גולדפריינד. בנגל ציין כי עמית לא דיווח על כך ועורכי הדין לא ידעו שהם מייצגים שופט עליון.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו