דיווח: זו המדינה אליה אסד ברח
גורמם ישראלי בכיר עדכן כי נשיא סוריה המודח, בשאר אסד, עזב את דמשק בסביבות חצות וטס לבסיס הרוסי בחמימים שבסוריה מתוך כוונה להמשיך משם למוסקבה

נשיא סוריה המודח, בשאר אסד, עזב את דמשק אתמול בסביבות חצות וטס לבסיס הרוסי בחמימים שבסוריה מתוך כוונה להמשיך משם למוסקבה, כך דווח הבוקר באתר 'וואלה'. עם זאת, על פי הדיווח בשלב זה, אין אינדיקציה שהוא עזב את סוריה.
עוד דווח כי בכיר אמריקני אמר לוואלה כי ארה"ב זיהתה כי אסד עזב אתמול בלילה את דמשק ועושה את דרכו לבירת רוסיה. "סברנו שהוא מתכנן לטוס לרוסיה", אמר הבכיר האמריקני.
נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, מתייחס לנפילת שלטון אסד בסוריה, ואומר כי זה קרה בזכות ישראל ואוקראינה שהחלישו משמעותית את רוסיה ואיראן.
"אסד איננו. הוא ברח מארצו", אמר טראמפ. "המדינות שהגנו עליו ורוסיה בראשות פוטין, לא היו מעוניינות להגן עליו יותר. לא הייתה סיבה שרוסיה תהיה שם מלכתחילה. הם איבדו כל עניין בסוריה בגלל אוקראינה".
טראמפ ציין כי "רוסיה ואיראן נמצאות במצב מוחלש כרגע, האחת בגלל אוקראינה וכלכלה גרועה, והשנייה בגלל ישראל וההצלחה שלה. כמו כן, זלנסקי ואוקראינה היו רוצות לעשות עסקה ולעצור את הטירוף. אני מכיר את ולדימיר היטב. זה הזמן שלו לפעול. סין יכולה לעזור. העולם מחכה".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו