מצמרר: כך הוביל ז'אבו למציאת גופות 3 הנערים החטופים - סרוגים

מצמרר: כך הוביל ז'אבו למציאת גופות 3 הנערים החטופים

תא"ל במיל' אשר בן לולו, אמר היום כי מהיכרותו עם ז'אבו - החוקר שנהרג בלבנון, הוא היה איש מלא בכוונות טובות ופירט סיפור מצמרר כיצד בעזרת הידע הרב שלו אותרו 3 גופות הנערים שנחטפו ב-2014

חני אדרי, חדשות סרוגים
מצמרר: כך הוביל ז'אבו למציאת גופות 3 הנערים החטופים
  ז'אבו הי"ד (חיים גולדברג/פלאש90)

תא"ל במיל' אשר בן לולו, התייחס היום (חמישי) בפוסט בחשבון הטוויטר שלו למותו של זאב'ו שנהרג בלבנון. הוא חשף פרטים מדהימים על החוקר שניסיונו הרב הוביל למציאת 3 גופות הנערים, גיל-עד מיכאל שער, יעקב נפתלי פרנקל ואיל יפרח, בשנת 2014.

"סיפור קטן על זאב חנוך (ז׳אבו) ארליך. ב-2014 כשחטפו את הנערים, הוטלה עליי המשימה כמח"ט כפיר, לרכז את החיפושים בשטח הפתוח באזור חלחול. 12 עשר גדודים, יחידות מיוחדות ומיטב הטכנולוגיה הועמדה לרשותי. ביום הראשון, בחפ״ק בשטח התייצב, בחור מבוגר, עם שפם גדול, סנדלים תנכיות וערמת מפות בידיו. "המח"ט, אפשר חצי שעה מזמנך היקר?" שאל ומבלי לחכות פרס את המפה שבידו על השולחן".

עוד סיפר בן לולו כי ז'אבו "דיבר ודיבר, ואצבעותיו רצו במהירות על המפה , וקווי המפה התחברו מהר מאוד, לניתוח שטח מאלף. אחת ההערכות שהמחבלים החביאו את הנערים במערה. ז׳אבו רכן על המפה וסימן עשרות מערות ושוחות שלא הכרנו.

עוד באותו נושא

עמית סגל תוקף: "לצערו של ז'אבו הוא חובש כיפה ומתנחל"


113

"אני מכיר אותם ויודע איך נראים". ציידנו את הכוחות במידע יקר הערך שיצאו לשטח וסרקו את המערות שלא הכרנו . בכול יום הוא הגיע וביקש לעזור. קשה שלא היה להעריך את האיש, את הידע העצום בניתוח שטח ובכלל את אהבת הארץ והעם. המלצותיו ושל אחרים נוספים סייעו לנו ולבסוף מצאנו לצערנו את גופות הנערים היקרים ליד חירבה שאליו נשלח כוח מבצעי והם הובאו לקבורה בישראל".

לסיום כתב בן לולו: "אז אני לא יודע בדיוק מה עשה ז'אבו בלבנון אבל מהיכרותי איתו הוא היה בטח מלא בכוונות טובות לעזור שוב לצה"ל".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
20 תגובות - 13 דיונים מיין לפי
1
הכניסה ללבנון שערוריתית....
אין ויכוח על האיש ודרכו | 22-11-2024 1:36
הכניסה ללבנון שערוריתית. בתחביב שלו עלה בחיי חייל צעיר, שלא התגייס על מנת ללוות אזרחים לא אחראיים
החייל לא התלווה עליו
שני הודיה בוחבוט | 22-11-2024 2:58
אתה לא יודע מה קרה למה להכפיש בנאדם
2
מעניין מדוע היו צריכים את עזרתו באופן לא רשמי
א | 22-11-2024 7:19
השם יקום דמו תנחומי למשפחתו
החייל שנהרג בגללו?...
ומשהו למשפחת | 24-11-2024 8:09
החייל שנהרג בגללו?
3
זה לא קשור....
יצחק קרמין | 22-11-2024 8:17
זה לא קשור. ברור שהאיש חיובי. אבל לא אחראי
4
ז'אבו היה ענק בחייו ובמותו. זכרו ברוך ונצור
יהודה נאמן | 22-11-2024 8:18
זכרו ברוך ונצור בלבותנו, וכל מחקריו יישמרו ויילמדו.
5
זה ברור שהוא הסביר לכוח בלבנון איך נראה המבצר
ירושלים | 22-11-2024 9:22
פנימית וחיצונית. רק מה שחשבתי זה איך החיילים טובים ורחומים, שלא רצו להרוס מבצר שיש לו ערך היסטורי. זה לא יעזור, אנחנו כאלה בגנים. אי אפשר אחרת.
6
על כך נאמר...
אמיתי | 22-11-2024 9:55
על כך נאמר - הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות. על זכויותיו של ז'אבו אין עוררין. וזה לא מבטח את העובדה שזו יוהרה ושחצנות.
7
הוא ייזכר לעד...
טל | 22-11-2024 10:01
הוא ייזכר לעד כאדם שבשל כניסה כאזרח שלו לאתר ארכאולוגי בעת מלחמה נהרג חייל צעיר אשר כל החיים היו לפניו.
8
הוא ייזכר לדראון...
אלעד | 22-11-2024 11:36
הוא ייזכר לדראון עולם כאחראי למוות של חייל בן 20
כנראה שיזכר לטובה
אחד | 22-11-2024 14:23
בכך שהציל הרבה אחרים שיכלו להמשיך ולהיפגע בלי להכיר את המקום
9
לא הזלתי רבע...
שיר | 22-11-2024 11:38
לא הזלתי רבע דמעה על המוות שלו. רק זעם יש לי על השחצנות שגרמה למוות מיותר של חייל. מסכנים ההורים של החייל שמבינים שבנם נהרג סתם, בגלל החצוף הזה!
עצם זה שפנו...
שלומי שלומי | 22-11-2024 16:32
עצם זה שפנו לאדם בעל ידע נרחב שכנראה מעבר להכרת שטחים בארץ למרות שמדובר בשטח זר, בלבנון ולכן יתכן שיש דברים נסתרים. ומי שלקח על עצמו אחריות על כניסתו ללבנון שלא בצורה רישמית מעלה סימן שאלה גדול? למה זה נעשה בצורה הזאת? הרי רצו למצוא דברים נסתרים בשטח ולכן, האם יש כאן משהו שאנחנו לא רואים? או מפספסים? לי זה נראה תמוה, שקצין בשרות פעיל מכניס לאזור לחימה בתוך ארץ "אוייב" מבלי לחייל אותו לפי הנוהל, לא דואג להגנתו ולהגנת הצוותים באזור וכך, 'סתם' נפלו למארב של מחבלים??
10
נו... אז מה?! גם אני...
יהודי-ישראלי | 22-11-2024 13:09
נו... אז מה?! גם אני מכיר עשרות יהודים מלאים בכוונות טובות...
11
נהרג למען שימור...
1 | 23-11-2024 1:10
נהרג למען שימור מבנים בלבנון - ממנה מפציצים לנו מבנים היסטוריים לשימור בחיפה! למה מבנים לשימור אצלם שווים יותר, אה?!
12
עמית סגל אין משפט...
חרד למדינתו | 23-11-2024 18:06
עמית סגל אין משפט שלך שאינו מחרחר שנאה וקיבוע ופילוג, הפכת גוש של תסכול ומרמור שמתפרנס משיסוע והסתה והעצמת כל שטות קטנה למימדים כי אינך ראוי לבגדיך. כמאמר חז״ל הבגדים עושים את האדם, ואתה כבר לא בבגדי עיתונאי תאמר שאתה פובליציסט אבל בטח לא עיתונאי - תחזיר את התעודה אוה לא… אתה תשנא ותשניא תלכלך ותפלג במילים יפות אבל תהנה מבישום האולפנים. קרא את הכתבה עם אריה גולן - פעם עיתונאי לא הביע דעות פוליטיות אבל מה לעיתונאים ולעיתונות בימיינו
13
כשעשיתי כביסה לראשונה...
חם | 25-11-2024 22:27
כשעשיתי כביסה לראשונה סבתא לימדה אותי שככל שהכתם עמוק יותר ככה צריך להתאמץ יותר כדי להלבין אותו. מלאכת ההלבנה למעשים הפסולים של מפקדים, שאפשרו לחוקר אזרחי להיכנס למשימה לא צבאית בעליל בלבנון בעיצומה. המטרה היא שיכוך הזעם הציבורי כדי למסמס המחדל שהסתיים במוות מיותר של שניים ובפציעה קשה של נוספים. תמשיכו להלבין, הכתם גדול.
הצבא ביקש ממנו...
קר | 26-11-2024 12:44
הצבא ביקש ממנו להיכנס למשימה צבאית. אבל כשרוצים ללכלך ולהכתים תמיד יימצא המכתים התורן. שאגב צריך בעצמו לנקות את הכתמים שהוא מעמיק להנאתו.