מצמרר: כך הוביל ז'אבו למציאת גופות 3 הנערים החטופים
תא"ל במיל' אשר בן לולו, אמר היום כי מהיכרותו עם ז'אבו - החוקר שנהרג בלבנון, הוא היה איש מלא בכוונות טובות ופירט סיפור מצמרר כיצד בעזרת הידע הרב שלו אותרו 3 גופות הנערים שנחטפו ב-2014

תא"ל במיל' אשר בן לולו, התייחס היום (חמישי) בפוסט בחשבון הטוויטר שלו למותו של זאב'ו שנהרג בלבנון. הוא חשף פרטים מדהימים על החוקר שניסיונו הרב הוביל למציאת 3 גופות הנערים, גיל-עד מיכאל שער, יעקב נפתלי פרנקל ואיל יפרח, בשנת 2014.
"סיפור קטן על זאב חנוך (ז׳אבו) ארליך. ב-2014 כשחטפו את הנערים, הוטלה עליי המשימה כמח"ט כפיר, לרכז את החיפושים בשטח הפתוח באזור חלחול. 12 עשר גדודים, יחידות מיוחדות ומיטב הטכנולוגיה הועמדה לרשותי. ביום הראשון, בחפ״ק בשטח התייצב, בחור מבוגר, עם שפם גדול, סנדלים תנכיות וערמת מפות בידיו. "המח"ט, אפשר חצי שעה מזמנך היקר?" שאל ומבלי לחכות פרס את המפה שבידו על השולחן".
עוד סיפר בן לולו כי ז'אבו "דיבר ודיבר, ואצבעותיו רצו במהירות על המפה , וקווי המפה התחברו מהר מאוד, לניתוח שטח מאלף. אחת ההערכות שהמחבלים החביאו את הנערים במערה. ז׳אבו רכן על המפה וסימן עשרות מערות ושוחות שלא הכרנו.
"אני מכיר אותם ויודע איך נראים". ציידנו את הכוחות במידע יקר הערך שיצאו לשטח וסרקו את המערות שלא הכרנו . בכול יום הוא הגיע וביקש לעזור. קשה שלא היה להעריך את האיש, את הידע העצום בניתוח שטח ובכלל את אהבת הארץ והעם. המלצותיו ושל אחרים נוספים סייעו לנו ולבסוף מצאנו לצערנו את גופות הנערים היקרים ליד חירבה שאליו נשלח כוח מבצעי והם הובאו לקבורה בישראל".
לסיום כתב בן לולו: "אז אני לא יודע בדיוק מה עשה ז'אבו בלבנון אבל מהיכרותי איתו הוא היה בטח מלא בכוונות טובות לעזור שוב לצה"ל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו