בטהרן יחששו לתקוף? משרד הביטחון בצעד משמעותי לביסוס ההרתעה - סרוגים

בטהרן יחששו לתקוף? משרד הביטחון בצעד משמעותי לביסוס ההרתעה

משרד הביטחון השלים עסקת ענק הכוללת רכישה של 25 מטוסי קרב מתקדמים שיאפשרו טווחי טיסה ארוכים וביצועים משופרים. טייסת ה-F15 החדשה תצטרף לטייסת ה-F35

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
בטהרן יחששו לתקוף? משרד הביטחון בצעד משמעותי לביסוס ההרתעה
  (צילום: בואינג)

משרד הביטחון חתם אמש (ד׳) על עסקת הענק לרכש הדור הבא של מטוסי ה-F-15, שבמסגרתה ירכוש 25 מטוסי קרב מתקדמים מתוצרת חברת בואינג האמריקנית.

העסקה, בהיקף של כ-5.2 מיליארד $, תבוצע מכספי הסיוע האמריקני והיא כוללת גם אופציה לרכש עתידי של 25 מטוסים נוספים. מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, חתם על ההרשאה להתקשרות בביקורו בארה"ב בחודש שעבר ואמש, בתום משא ומתן שניהלה משלחת הרכש של משרד הביטחון בארה"ב, בשיתוף עם חיל האוויר נחתמה העסקה במלואה.

המטוסים החדשים מדגם F15IA יצוידו במערכות הנשק המתקדמות ביותר, לרבות שילוב של מערכות ישראליות פורצות דרך, לצד שידרוגים שיאפשרו טווחי טיסה ארוכים יותר, כושר נשיאה מוגבר וביצועים משופרים במצבים מבצעיים שונים. יתרונות אלה יאפשרו לחיל האוויר הישראלי להמשיך ולשמר את עליונותו האסטרטגית מול אתגרי ההווה והעתיד במזרח התיכון.

אספקת מטוסי ה-F-15 תחל בשנת 2031 ותמשך בקצב של 4-6 מטוסים בשנה. עסקה זו מהווה אבן דרך מרכזית בהעמקת שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל וארה"ב, ומבטאת את המחויבות ההדדית לשמירה על הביטחון האזורי.

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף אייל זמיר מסר כי: "משרד הביטחון פועל כל העת, לפי תכנית סדורה, לחיזוק אורך הנשימה ובניין הכח של צה"ל. היקף העסקאות שחתמנו מתחילת המלחמה נאמד בכ-150 מיליארד ש"ח. לצד רכש בהיקף חסר תקדים של חימושים ואמל"ח מתקדם, אנו ממשיכים לקדם עסקאות התעצמות ארוכות טווח. טייסת האף 15 החדשה תצטרף לטייסת האף 35 השלישית, שעליה חתמנו השנה. זוהי התעצמות עתידית חסרת תקדים לזרוע האוויר וליכולת האסטרטגית ארוכת הטווח של צה״ל ומדינת ישראל, שחשיבותה הרבה הוכחה במלחמת ׳חרבות ברזל׳. בימים אלו משרד הביטחון מקדם עסקאות לחיזוק כל זרועות צה"ל באוויר, בים, ביבשה במודיעין ועוד".

נשיא בואינג ישראל עידו נחושתן, אמר כי: ״בואינג גאה בשותפות ארוכת השנים עם ישראל, הנמשכת מקום המדינה ועד ימינו. החברה תמשיך לפעול בתיאום עם ממשלות ארה״ב וישראל לאספקת מטוסי F15IA המתקדמים במסגרת הליכי המכירה המקובלים לציוד צבאי".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
מזה זמן שאתם מגזימים עם הכותרות
אני | 07-11-2024 9:24
לא יודע מה עובר עליכם לאחרונה עם הכותרות שלא קשורות לכלום איראן תחשוש לתקוף בימים הקרובים בגלל 3-4 מטוסים שיגיעו עוד 7 שנים ? קצת רצינות .
2
איזה אתר מפגר...
ברור ... ישראל מחדשת את ההרתעה , כי פיטרו את גלנט ... ומינו נאד נפוח במקום ... חה.. חה..חה .. | 07-11-2024 9:52
איזה אתר מפגר ... פשוט ליגה אחרת ... ממש כמו ראש הממשלה שלנו ....
3
שום דבר לא...
הדייקן | 07-11-2024 11:46
שום דבר לא יביא הנצחון כל עוד במשרדי הממשלה יושבים מושחתים וגוזלים את נכסי העם