מתכון לשבת: קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה
מחפשים איך לשדרג את שולחן השבת אבל עדיין להישאר בתחום הבריא? כך תכינו קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה ויוגורט טבעוני משגע
מחפשים איך לשדרג את שולחן השבת אבל עדיין להישאר בתחום הבריא? כך תכינו קציצות טלה מתובלות עם רוטב טחינה ויוגורט טבעוני משגע
מצרכים
עבור הקציצות:
½ בצל ירוק
5 גרם פטרוזיליה
3 גרם נענע
500 גרם בשר טלה טחון
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם
מלח
פלפל
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
שמן זית
400 גרם עגבניות מרוסקות
1 לימון
3 כפות דבש
עבור הרוטב:
200 גרם יוגורט טבעוני ללא מתיקות (יוגורט סויה למשל)
30 גרם טחינה
1 לימון
1 שן שום
מלח
להגשה:
צ'בטה
צנוברים
שמן זית
בזיליקום
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
לקציצות: קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע בעזרת קוצץ או סכין. מניחים את המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים עם הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים. יוצרים קציצות במשקל 35 גרם כל אחד ומטגנים במחבת גדולה עם שמן זית עד שכל הצדדים מזהיבים.
לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, גרידת הלימון והדבש. מצמצמים את הרוטב למשך 5-10 דקות על חום נמוך.
בינתיים, מכינים טוסטים מצ'בטה, חותכים לפרוסות דקות וקולים בתנור עם מעט שמן זית למשך 10-12 דקות בחום של 190 מעלות צלזיוס. רוטב הטחינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים: היוגורט, שן השום המגוררת, הטחינה, מיץ הלימון ומעט מלח. מערבבים היטב ושומרים בצד.
להגשה, מניחים על תחתית צלחת מעט רוטב טחינה ועושים שקע קטן במרכז עבור הקציצות. מניחים את הקציצות ומגישים עם הטוסטים, צנוברים קלויים ומעט שמן זית. מסיימים בקישוט עם עלי בזיליקום טריים ופלפל גרוס.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו