תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
מותו של אזרח בעקבות נפילת הכטב"מ הלילה בלב תל אביב, הביאה עיתונאים לתקוף את הצבא על כך שבמשך 9 שעות מערכות ההגנה האווירית לא זיהו את המטרה החשודה, אלא רק לאחר הפיצוץ הבינו את גודל האירוע.
עיתונאי חדשות 12, אלמוג בוקר, כתב: "אחרי 9 חודשים של מלחמה: 9 שעות באוויר. הפיצוץ של הכטב"ם הוא מחדל מטורף. חיל האוויר הישראלי, על כל מערכות ההגנה האוויריות שלו, לא יכול להתעורר רק אחרי שהכטב"ם מתפוצץ וגם אז, ובמשך דקות ארוכות לא לדעת שמטרה אווירית חדרה ללב ישראל".
עיתונאי וואלה אמר בוחבוט, כתב: "בחיל האוויר הופתעו מהעוצמה ב 7.10. אחרי יותר מתשעה חודשי מלחמה עצימה גם הלילה הופתעו? הנושא הזה חייב להיות מתוחקר לעומק. עד כמה ישנו על האף ולאיזה תרחיש התכוננו? מה יהיה מחר?".
הלילה באזור השעה 3:10 בתל אביב נשמע פיצוץ עז במרכז תל אביב, שהדיו הגיעו עד ראשון לציון. במשטרה התקבלו מאות פניות של אזרחים. בתחילה הכחיש צה"ל כי מדובר בכטב"מ, אולם לפנות בוקר אישר כי מדובר בפיצוץ של מטרה אווירית שלא זוהתה באמצעי הגילוי של צה"ל.
בזירה ברח' שלום עליכם פינת בן יהודה בתל אביב, אותר גבר כבן 50 ללא סימני חיים. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבתי החולים וולפסון ואיכילוב 8 נפגעים, בהם: 4 מרסיסים והדף, ו-4 נפגעי חרדה.
דובר צה"ל מסר: "מבדיקה ראשונית עולה כי הפיצוץ בתל אביב נגרם כתוצאה מנפילה של מטרה אווירית, שלא הפעילה התרעה. הנושא נמצא בתחקור מעמיק. כוחות רבים פועלים כעת במקום.חיל האוויר תגבר את פטרולי המטוסים הפועלים להגנת שמי המדינה. אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו