ארגון רבני צהר מגיב לדברי הרב עובדיה יוסף.
כפי שפורסם ב'סרוגים' אתמול תקף הראשון לציון את המועמד לרבנות הראשית לישראל, בביטויים חריפים וכינה אותו אדם רשע המסוכן ליהדות.
"אין לו יראת שמיים בכלל, אין לו יראת שמיים. אומרים שהוא נבחן, מה זה שווה?, דואג האדומי היה חכם גדול בתורה בזמנו של שאול המלך, ואז אמרו רבותינו שאין לו חלק לעולם הבא". אמר הרב יוסף בדרשתו.
הבוקר מגיבים בארגון רבני צהר, בראשו עומד הרב סתיו, במחאה גלויה נגד הדברים החריפים: "הנהלת רבני צוהר מוחה על דברי ההסתה שהושמעו אתמול על ידי הרב עובדיה יוסף על רב גדול בישראל שכל חייו מוקדשים לאהבת התורה על ידי עם ישראל."
"סגנון הדברים, תוכנם ועצם הקביעה שנאמרו על ידי אדם בלי שנעשה המעט של היכרות עם האדם אותו מלבינים ברבים מעידים על הצורך הדחוף בשנוי פני הרבנות בישראל.
עם ישראל זקוק לרבנות שתדע לחבר את היהדות אליו ולא להשניאה בחירופים וגידופים. הצינות הדתית אינה זקוקה לאישורים של מאן דהוא לגדולי התורה שלה והיא תדע להנחיל את מורשתה הציונית – יהודית לעם ישראל כולו."
בסוף הדברים דורשים בארגון צהר מהרב יוסף לחזור בתשובה, "אנו קוראים לרב יוסף לעשות תשובה ולבקש מחילה אחרי שכשל בעוון הלבנת פנים ברבים. וידועים דברי חז"ל על חומרת עונש הנכשל בעוון זה."
תגובות
חצופים מחוצפים הרב עובדיה צריך לעשות תשובה... עזי פנים מצאתם למי להטיף מוסר? לאחד מהמיוחדים והגדולים ביותר בדורנו? רוצו לבקש ממנו מחילה - כי עקיצתן עקיצת עקרב ונשיכתן נשיכת נחש!!!
רבני צוהר - רבנים ליצנים איזה יהודי תורני סופר אתכם בכלל?
ארגון צהר תרגיעו ומהר אתם לומדים בדרך הקשה שכוחכם בתקשורת ובממסד החילוני לא מותאם לכוחכם בציבור. כדאי שתפנימו זאת לפני שיהיה מאורח מידי. בבחירות לרבנות הראשית הרי תפסידו (הגוף הבחור נשלט ברובו על די ש"ס). צהר עומדת לפני פשיטת רגל עקב הקמפיין המטורף. תחשובו על היום שאחרי