מתכון לכל עת: פריטטה עם תפוחי אדמה

מתכון לכל עת: פריטטה עם תפוחי אדמה

מתכון קל לפריטטה טעימה במיוחד, שהיא גם ארוחה שלמה ממרכיבים פשוטים שיש בכל מטבח- כי מי מאיתנו לא אוהב אוכל זמין ומהיר? מתכון ששווה לגזור ולשמור

author-image
אוהבים ארוחות מהירות? המתכון הזה בשבילכם
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפריטטה- חביתה בגרסה משודרגת 

מתכון קל לפריטטה טעימה במיוחד, שהיא גם ארוחה שלמה ממרכיבים פשוטים שיש בכל מטבח- כי מי מאיתנו לא אוהב הכול זמין ומהיר?

מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
5 ביצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס חלב/ שמנת לבישול
1/2 כוס גבינת פרמזן / גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים (מבשלים אותם עד שהם מתרככים, אך לא יותר מידי) וחותכים לקוביות קטנות שוות.

2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים וממשיכים לטגן עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

4. מערבבים היטב בקערה את הביצים, החלב/השמנת, הפטרוזיליה והגבינה המגוררת, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה עם הבלילה, עד שהתחתית מתייצבת. מעבירים את הפריטטה לתנור לגימור סופי, ואופים עד שהיא זהובה מכל כיוון.

6. חותכים למשולשים ומגישים לצד סלט או כל תוספת אהובה אחרת

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו