הרבנות הראשית: לא יינתן פטור מבחינות לקבלת כושר רב עיר - סרוגים

הרבנות הראשית: לא יינתן פטור מבחינות לקבלת כושר רב עיר

הרבנות קיבלה את כל תביעות התנועה והודיעה שמכאן ואילך לא יינתן כושר ל"רב עיר" אלא אם המועמד לקבלתו עמד בבחינות. בנוסף, הצהירה הרבנות הראשית כי במידה ותרצה להמשיך בנוהל הפטור מבחינות בכתב, הדבר ייעשה רק על פי קריטריונים שוויוניים וגלויים

גיל קלנר, חדשות סרוגים
הרבנות הראשית: לא יינתן פטור מבחינות לקבלת כושר רב עיר
  הרבנים הראשיים לישראל (צילום: פלאש 90)

הרבנות הראשית התחייבה להפסיק את מתן הפטורים בסמיכה לרב עיר, זאת בעקבות עתירה שהגישה תנועת 'נאמני תורה ועבודה' לבג"ץ.

לצד מסלול הבחינות בכתב על מנת לקבל סמיכה לרבנות, קיימה הרבנות לאורך השנים מסלול נוסף – ובו השתמשה בסמכותה להעניק כושר ל"רב עיר" ללא בחינה. בדרך זו קיבלו מאות אנשים שלא עברו בחינות כושר ל"רב עיר".

תנועת 'נאמני תורה ועבודה' פנתה חמש פעמים לרבנות הראשית, באמצעות המנכ"ל שלה, שמואל שטח, ובאמצעות באי כוחה, על מנת שתפסיק להשתמש בנוהל מפלה ולא שיוויוני זה, ועל מנת שתקבע קריטריונים ברורים למתן הפטורים ותפרסמם בגלוי. לאחר שפניות אלו לא נענו, עתרה התנועה לבג"ץ, כאשר הדיון בעתירה התקיים בסוף השבוע שעבר.

עוד בטרם הדיון, קיבלה הרבנות את כל תביעות התנועה והודיעה שמכאן ואילך לא יינתן כושר ל"רב עיר" אלא אם המועמד לקבלתו עמד בבחינות. בנוסף, הצהירה הרבנות הראשית כי במידה ותרצה להמשיך בנוהל הפטור מבחינות בכתב, הדבר ייעשה רק על פי קריטריונים שוויוניים וגלויים, שלעותרת תינתן האפשרות לערער עליהם בטרם ייכנסו לתוקף.

על בסיס הסכמה זו ניאותה תנועת "נאמני תורה ועבודה" למחוק לעת הזו את עתירתה תוך שהיא שומרת על מלוא זכויותיה ומבקשת לחייב את הרבנות הראשית בתשלום הוצאות המשפט. בקשה זו תוכרע בקרוב.

בפתח הדיון הביעה המשנה לנשיא ביהמ"ש העליון, השופטת מרים נאור, את תמיהתה על כך שהנוהל הפסול לא הופסק, ואמרה שאלמלא הסכימה התנועה למחוק את עתירתה, היה בית המשפט מוציא צו על תנאי נגד הרבנות הראשית.

השופט אליקים רובינשטיין אמר שלמקרא העתירה מתגלה תמונה עגומה ועצובה, במיוחד לנוכח העובדה שהרבנות לא גילתה עד היום מיהם הרבנים שקיבלו כושר לרב עיר בלא שעשו בחינות.

בתגובה להחלטת בית המשפט אמרו ב"כ נאמני תורה ועבודה, עוה"ד רחל הכהן ופרופ' אביעד הכהן: "הדברים הקצרים אך הנוקבים שהשמיעו השופטים בדיון אומרים הכל. מדובר בנוהל פסול, מפלה, שנמשך שנים רבות, ועושה עוול לאלפי אנשים שמקדישים שנים רבות ללימוד ולעמידה בבחינות קשות, בעוד שאחרים, לרוב בשל קשריהם ולא בשל כישוריהם, זוכים ל"מסלול מקוצר" ולפטור מבחינות. התופעה הפסולה התרחבה כל כך עד שהיו אנשים שהציעו לשים על בית הרבנות הראשית את השלט "חדר כושר". אבל זה לא "כושר" ולא "יושר".

יש לצפות שבעקבות העתירה יופסק לאלתר נוהל פסול זה, שעומד בניגוד ואינו מכבד לא את ערכיה של תורת ישראל, ולא עקרונות יסוד דוגמת השוויון, שנוהגים במדינה דמוקרטית".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
שפל מוסרי רבנים שקיבלו פטור לא יתנו לאחרים צביעות
פופוליזם ואטימות לגדולים בתורה | 27-01-2014 11:22
2
רוב הרבנים שמכהנים כרבני ערים בישראל לא עשו מבחנים
רוב הרבנים | 27-01-2014 12:07
גם רבנים שמכהנים במועצת הרבנות הראשית. הכל שמור לי ואשמור לך.
3
מנעו חילול השם
ישר | 29-01-2014 20:58
טוב עשו מגישי הבגצ ,נאמני תורה ועבודה , וטוב עשה בית המשפט בפסק שלו.וכל זה בפרשת משפטים. מה שחשוב שימנע בעתיד חילול השם בפרהסיא ולו מניעת מקרה אחד של מתן תואר למי שלא מגיע לו