ש"ס באופוזיציה: פוחת הסיכוי למינוי רב ראשי ציוני דתי
אם לאחר הבחירות היה נראה כי הציונות הדתית חזק בתמונת מינוי הרבנים הראשיים, הרי שבעקבות ההתפתחויות הפוליטיות ודחיקתה של ש"ס לאופוזיציה, את התגובה נראה בבחירות הקרבות לרבנות הראשית, אז יטרפדו בש"ס כל אפשרות לבחירת רב מהציונות הדתית.

בעקבות ההתפתחויות הפוליטיות פוחתים הסיכויים למינוי רב ראשי ציוני דתי.
בליל הבחירות, כשהחלו להיוודע התוצאות הראשונות לפיהם הבית היהודי עברה את ש"ס ויאיר לפיד הפתיע עם 19 מנדטים, סברו רבים כי זוהי שעתה של הציונות הדתית לחזור ולאייש את תפקיד הרבנות הראשית לישראל.
על פניו היה נראה שמיד לאחר הרכבת הממשלה אחד משני הרבנים המועמדים של הציונות הדתית, הרב אליעזר איגרא שנתמך כנראה על ידי רבני הציונות הדתית והרב דוד סתיו, שנתמך על ידי המפלגות החילוניות, 'יש עתיד' ו'ישראל ביתנו' יוכלו להבחר על ידי 'דיל' עם ש"ס שתמנה מטעמה את הרב יהודה דרעי (אח של) או את הרב אברהם יוסף (הבן של).
אלא שעכשיו עם השינויים במפה הפוליטית והברית בין לפיד ובנט שלמעשה דוחקת את ש"ס אל מחוץ לממשלה, נראה כי סיכוייהם של הרבנים הציונים דתיים הולך ופוחת. את הרבנים הראשיים לישראל בוחר גוף המונה עשרות אנשי ציבור בהם מועצת הרבנות הראשית לישראל, רבני ערים, דיינים, ראשי ערים חברי כנסת ונבחרי ציבור אחרים, כשעל פי כל ההערכות רובם המכריע של הרבנים המרכיבים את הגוף הבוחר כפופים להוראותיו של הראשון לציון הרב עובדיה יוסף.
אם נוסיף לרבנים ולדיינים הבוחרים גם את נציגי ש"ס ויהדות התורה בכנסת, נראה כי זהותם של הרבנים הראשיים תקבע לפי הוראתו של הרב יוסף, כשהסיכוי ל'דיל' בין הציונות הדתית לש"ס בנושא זה, כפי שנעשה למשל בפתח תקווה – אפסי. אחרי ההתבטאויות החמורות של ש"ס נגד הציבור הציוני דתי הן במערכת הבחירות והן אמש, כשהבינו כי לא יהיו חלק מהממשלה הבאה, נראה כי הקרע בין שני הצבורים יהיה קשה לאיחוי, בטח שלא בשלושת החודשים הקרובים, אז תתקיימנה הבחירות.
אמנם, כפי שראינו עם כניסתו של מופז לממשלת נתניהו, בפוליטיקה הישראלית עוד מוקדם להגיד כי העסק גמור, אך נכון לעכשיו נראה כי גם בבחירות הקרובות לרבנות הראשית, לא נראה חובש כיפה סרוגה יושב על כס הרבנות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו