סגולה לפרנסה: לשבת הקרובה לאפות חלה בצורת מפתח
בשבת הקרובה, השבת שלאחר חג הפסח, ישנה סגולה מיוחדת לאפות חלה בצורת מפתח- כאשר ישנם הנוהגים לאפות את החלה בצורה רגילה כשהמפתח מוטמן בתוכה כשהוא עטוף. קבלו מתכון לחלה ייחודית.
בשבת הקרובה, השבת שלאחר חג הפסח, ישנה סגולה מיוחדת לאפות חלה בצורת מפתח- כאשר ישנם הנוהגים לאפות את החלה בצורה רגילה כשהמפתח מוטמן בתוכה כשהוא עטוף.
בספר "טעמי המנהגים" מוזכר עניין זה כסגולה ייחודית לפרנסה ונשים רבות נוהגות לאפות בשבת זו חלות.
להלן מתכון לחלה ייחודית.
מצרכים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
8 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
1 כוס אוכמניות מיובשות
לציפוי
ביצה טרופה
שומשום או פניני סוכר
לזיגוג
3/4 כוס מים
5 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים.
2. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתקבל בצק.
3. מוסיפים את המלח ולשים עוד מספר דק' לקבלת בצק רך גמיש ומבריק. מוסיפים את האוכמניות המיובשות ומערבבים עוד כדקה.
4. מורחים במעט שמן את הבצק והקערה, מניחים ומכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו מספר דקות באופן ידני, חותכים את הבצק ל-3 חלקים, מכל חלק יוצרים גלילה, קולעים משלושת הגלילים צמת חלה.
6. מניחים את החלה בתבנית, מורחים עליה ביצה טרופה ומפזרים שומשום או פניני סוכר.
7. מניחים לתפיחה נוספת עוד כרבע שעה, אופים במשך חצי שעה עד שמתקבל גוון חום. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
8. מברישים את החלה בזיגוג הסוכר.
==
המתכון באדיבות חברת ניופאן, יבואנית קיצ'נאייד בישראל
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו