פעמיים כי טוב: 2 דרכים להפוך לחם לארוחה - סרוגים

פעמיים כי טוב: 2 דרכים להפוך לחם לארוחה

אם כבר חוזרים לשגרת הלחם אחרי פסח, אז למה לא לעשות את זה מקורי? בדיוק בשבילכם אספנו 2 רעיונות מקוריים שאפשר לעשות בקלות עם כיכר לחם, שתשמחו לאמץ-צפו

1. מתכון ללחם ממולא גבינות

מנות: 6-8 | חלבי

מצרכים:
כיכר לחם כפרי
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה דק
1/3 כוס (70 גרם) חמאה מומסת
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (כ 4-5 גבעולים)

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל 180 מעלות

2.חותכים בזהירות את כיכר הלחם לאורך ולרוחב, בלי לחתוך את החלק התחתון של הלחם.

3.מניחים את כיכר הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף. ומערבבים את הבצל עם החמאה.

4.מסדרים את פרוסות הגבינה בין החיתוכים בכיכר הלחם, ולאחר מכן יוצקים את תערובת החמאה והבצל לתוך החיתוכים עם הגבינה בכיכר הלחם.

5.מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות או עד שהגבינה שבכיכר הלחם נמסה.

מקור 


2. ביצת עין בקערת לחם 

(צילום: www.purewow.com)

מצרכים:
4 לחמניות עגולות קטנות
1/2 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה, חותכים את הרבע העליון של כל לחמנייה ומעבירים אותו לתבנית. בעזרת כף, מרוקנים את תוך הלחמנייה ויוצרים גומה במרכז – אך שומרים על שוליים של לחם בפנים.

3. מסדרים את קעריות לחם בתבנית, ומפזרים בתחתית כל גומה כבסיס 2 כפות גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1 כף עירית.

4. שוברים ביצה בכל קערת לחם, יוצקים מעל 1 כף שמנת מתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5. אופים במשך 15-17 דקות, עד שהלחמניות קלויות, החלבונים מתגבשים והחלמון עדיין מעט נוזלי. מצננים במשך 5 דקות, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים

בתאבון!

===========

מקור 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
הלחם עם הגבינות נראה טוב מאוד
יפה יוסף | 16-04-2018 22:51
אפשר לחמם 2 או 3 דקות במיקרוגל.