פסח בלי רגשות אשם: כל הטיפים, השיטות והמתכונים - סרוגים

פסח בלי רגשות אשם: כל הטיפים, השיטות והמתכונים

לכבוד חג החירות, מומחית התזונה וההרזיה מזל כהן מגלה לך בטור השבועי בסרוגות את כל הטיפים, השיטות והמתכונים לפסח כשר, בריא ונטול רגשות אשם

פסח בלי רגשות אשם: כל הטיפים, השיטות והמתכונים

אני יודעת שלא מעט חוששות מחג הפסח ועם העלייה במשקל שמגיעה בדר"כ איתו. אז כדי להתפטר מרגשות האשם והבטחות הדיאטה שאחרי, החלטתי להעניק לך טיפים, שיטות ומתכונים לחג שמח, טעים ובריא במיוחד.

חג החירות הפותח את תקופת האביב, הוא הזדמנות מצוינת לשינוי הרגלים והתחדשות. ולאחר שדברנו בטורים הקודמים כיצד נצא מעבדות לחירות אמיתית, איך ננקה את הגוף מהפסולת ומהם המאכלים שיעזרו לנו לשמור על הגזרה בחג- הכנתי לך תפריט הכולל מנות ראשונות, עיקריות וכמובן קינוחים שווים וטעימים לפסח שיעזרו לך לעבור את החג בצורה בריאה ושמחה.

זמן מצוין להוציא את הגוף לחירות אמיתית (צילום: שטארסטוק)

תפריט לחג

מנת פתיחה: קישואים צלויים ברוטב פסטו

מרכיבים:
5 קישואים בינונים
לממרח הפסטו:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים דחוסים
2 שיני שום גדולות
1/2 כוס קמח שקדים
1/4 כוס אגוזי מלך או צנוברים
1/2 כוס שמן זית כתית
מלח

אופן ההכנה:
מכניסים את הקישואים לתנור, עד שהם מזהיבים קלות.
לאחר מכן לוקחים צלחת, מפזרים את הפסטו
ומסדרים מעל את הקישואים!

(צילום: שטארסטוק)

מתכון לסלט גרגרי חומוס

מרכיבים:
2 כוסות גרגרי חומוס
חציל חתוך לריבועים קטנים
בטטה חתוכה לריבועים קטנים
ירקות חיים (מה שאוהבים)

אופן ההכנה:
מקפיצים בשמן קוקוס את הבטטה והחציל
מסדרים בצלחת את הירקות החיים
מוסיפים גרגרי חומוס
מוסיפים בטטה וחציל ומזליפים טחינה מעל

רעיונות לסלטים נוספים:
כרוב אדום עם אגוזי מלך, שמן זית ולימון
סלט ישראלי ב-5 צבעים : מללפון, עגבניה, גמבה, בצל ופטרוזיליה
סלט גזר: רצועות גזר, שמן זית וכמון

עיקריות: סלמון בתנור
מרכיבים:
6 חתיכות סלמון
למרינדה:
6 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק דק
2 כפות רוטב סויה
6 שיני שום פרוסות
לימון פרוס

אופן ההכנה:
מערבבים 6 כפות שמן זית, 3 שיני שום קצוצות דק ו2 כפות רוטב סויה בקערה.

לאחר מכן משרים את חתיכות הסלמון בתוך המרינדה (ככל שתשרו יותר, כך יצא יותר טעים ורך)

לאחר מכן מסדרים על תבנית את חתיכות הדג
מעל כל חתיכה שמים 3 פרוסות של שיני שום ופרוסה אחת של לימון

מכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות ל15 דקות בדיוק.

(צילום: שטארסטוק)

מתכון למוקפץ סיני

מרכיבים:
רצועות חזה עוף
לקט ירקות
רוטב סויה
שומשום שחור

אופן ההכנה:
להקפיץ בנפרד את:
רצועות החזה עוף
לקט ירקות
לאחר מכן לערבב הכל עם רוטב סויה ושומשום שחור. למתיקות אפשר להוסיף גם מעט סילאן

קינוחים: מתכון לשוקולד אגוזים ומייפל

מרכיבים:

200 גרם אגוזים קצוצים גס (מה שבא)
200 גרם שוקולד מריר איכותי
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
120 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:
1.מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את האגוזים הקצוצים במשך 5-8 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המייפל (זהירות, זה יבעבע) ומערבבים מיד כך שכל שברי האגוזים יצופו ומסירים מהאש.

2.משטחים את האגוזים הממותקים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של 1-2 ס"מ ומאחסנים בינתיים במקרר או במקפיא.

3.בסיר קטן מעל להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם קרם הקוקוס, תוך כדי בחישה (להקפיד שלא ייחרך), עד שמתקבל קרם חלק.

4.מוציאים את התבנית עם האגוזים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם. משטחים היטב ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות

5.חותכים לקוביות ומגישים.

(צילום: שטארסטוק)

מתכון למקפא קוקוס בננה
חומרים ל-4 מנות

מרכיבים:

1 קופסה קרם קוקוס (רצוי קרה)
4-5 בננות בשלות
להגשה:
חופן בוטנים טבעיים
1 בננה בשלה, פרוסה
3-4 תותים בשלים, פרוסים

אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס והבננות ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה
מחלקים את הקרם לארבע קעריות הגשה ומאחסנים במקפיא למשך חצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ומערבבים מחדש את הקרם שהתקשה מעט. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
מוציאים את הקעריות מהמקפיא (בשלב זה הקרם אמור להיות "חצי קפוא"). מעטרים בפרוסות בננה ותות, מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.

בתאבון וחג שמח!

=================================

הכותבת: מזל כהן מומחית להרזיה, חיטוב ובריאות טבעית

 

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
את אלופה
אושרת | 03-04-2018 23:38
איזה מתכונים מעולים.אין עליך
2
מזל כהן את...
כרמלה פורת | 10-04-2022 12:59
מזל כהן את אלופה, תודה רבה