אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום
000
00
00
00

הכי חורפי וטעים: מתכון למרק עדשים וגריסים

מתגעגעים לחורף אמיתי? קחו סיר גדול ועמוק והכינו מרק עדשים וגריסים טעים ומשביע שממלא את הבית בריח בישולים חורפי- פחות מחצי שעה והוא מוכן!

התגעגענו: מתכון למרק גריסים שיחזיר את החורף
  צילום: yupitsvegan.com)

מתכון למרק עדשים וגריסים

מתגעגעים לחורף אמיתי? קחו סיר גדול ועמוק והכינו מרק עדשים וגריסים טעים ומשביע שממלא את הבית בריח בישולים חורפי- פחות מחצי שעה והוא מוכן, תיהנו!

מצרכים:

3/4 כוסות עדשים אדומות יבשות, שטופות
1/2 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב מספר פעמים במים חמים
1/2 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר/ סלרי
1/2 כפית כורכום טחון
2 גזרים, חתוכים לקוביות
1/4 כפית גדושה כמון טחון
1/4 כפית גדושה כוסברה יבשה
1/2 4 כוסות מרק ירקות צח / מים + מעט אבקת מרק
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
3 כוסות עלי בייבי תרד טריים

אפון ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל יחד עם קמצוץ של מלח במשך 3-5 דקות עד לשקיפות

2. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר/הסלרי מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כדקה נוספת

3. מוסיפים את הכורכום, הגזר, הכמון והכוסברה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתבלינים ריחניים והגזר התרכך מעט.

4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות/ או מים+אבקת מרק, העדשים ואת גריסי הפנינה ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהעדשים והגריסים מבושלים.

5. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.

6. מוסיפים לסיר את עלי התרד, מסירים מהאש ומכסים את הסיר. ממתינים 2-3 דקות ופותחים את המכסה.

7. מגישים חם לצד לחם טרי ולימון טרי

בתאבון!

==================

מקור

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע