פעמיים כי טוב: 2 מתכונים לסלטי חורף לא שגרתיים

מחפשים ארוחה קלה ומעניינת? קבלו 2 מתכונים לסלטים צבעוניים וטעימים, שיסגרו לכם בדיוק את הפינה לארוחת ערב חורפית ומפנקת - צפו עכשיו

1.מתכון לסלט הדרים חורפי

(צילום: www.loveandoliveoil.com)

מצרכים:
170 גרם תערובת עלים ירוקים
1-2 אפרסמונים, קלופים (אופציונלי) ופרוסים
1-2 קלמנטינות או פרי הדר אהוב אחר, קלופים ומפולחים
1/2 כוס גרגרי רימון טריים
1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים
60 גרם גבינת עזים טרייה, מפוררת
לוויניגרט הדרים:
2 כפות / חומץ תפוחים / חומץ בן יין / חומץ שמפניה
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית גרידת קליפה דקה מתפוז
1 כפית דבש
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים יחד היטב את החומץ, מיץ התפוזים, גרידת קליפת התפוז, הדבש והחרדל עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור. בהדרגה, מוסיפים את שמן הזית, ומערבבים עד להיטמעות מלאה. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד לשימוש.

2. הכנת הסלט: מניחים את העלים הירוקים בקערת סלט גדולה או מחלקים בין קעריות אישיות, מעל מניחים פרוסות אפרסמון ופלחי קלמנטינה (או כל פרי הדר אהוב אחר), מפזרים את גרגרי הרימון, הפקאנים וגבינת העיזים המפוררת.

3. מזלפים על הסלט את הרוטב, ומערבבים בעדינו. מגישים מיד.

===================

מקור


2.מתכון לסלט פטריות וקישואים 

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים
2 קישואים בינוניים
1/2 1 כוסות פרוסות פטריות טריות
2 כפיות שמן זית
2 כפיות בזיליקום טרי קצוץ (אפשר להחליף בתימין, אורגנו או רוזמרין)
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1.חוצים לאורך את הקישואים, ופורסים לחצאי עיגולים.

2. מחממים את השמן במחבת גדולה (עדיף טפלון או ווק) על אש גבוהה.

3. מוסיפים את הקישואים ומקפיצים תוך ערבוב במשך 2-3 דקות.

4. מוסיפים את הפטריות והבזיליקום הקצוץ, מנמיכים מעט את האש ומבשלים יחד עד שהקישואים מתרככים.

5.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
מעדן מלכים
moozot | 10-01-2018 8:00
ממליץ בחום להוסיף השפרצה כפולה של מיוזאק קנדיוטי לסלט משביח את טעמו