פעמיים כי טוב: 2 מתכונים למשקאות מנחמים לחורף

אין ספק שמשקה חם ומתוק, הוא אחד מהדרכים היותר מפנקות להתמודד עם הקור. לכבוד אמצע השבוע קיבצנו לכם 2 מתכונים למשקאות מפנקים ופשוטים במיוחד להכנה -צפו עכשיו

1. שוקולטה עם מרשמלו

כשהחורף עושה חשק להישאר מתחת לשמיכה, הסיבה היחידה שתשמחו לצאת ממנו היא כדי להכין משקה שוקולטה מתוק ומחמם.

לחורף מתוק במיוחד (צילום: שטארסטוק)

מנות: 4-6 כוסות | חלבי

מצרכים:
1/2 ליטר חלב
3 כפות שטוחות קורנפלור
100 גרם(טבלה אחת) שוקולד מריר או לבן
2 כפיות ליקר שוקולד / קפה
1 מקל קינמון
קוביות מרשמלו

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.
2. בפינג'ן (סיר עם ידית ארוכה), מרתיחים את החלב ומקל הקינמון. לאחר שהחלב כשהחלב רותח ומעלה קצף, מוסיפים לסיר את 3. הקורנפלור המדולל. מבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהחלב הופך לסמיך.
4. מסירים את החלב מהאש ומוציאים את מקל הקינמון.
5. שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים לסיר החלב ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הליקר לסיר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך מאוד.
7. מוזגים את השוקולטה לספלים אישיים, מקשטים בקוביות מרשמלו ומעט אבקת קקאו, מוסיפים כפית ומגישים.


2. משקה סחלב 

גדולים וקטנים יתאהבו במשקה המחמם הזה, שמצליח להישאר דרך החימום הכי קלאסית לחורף.

סחלב ליום קר (צילום: שטארסטוק)

מנות: 4 כוסות | חלבי

מצרכים:
250 מ"ל חלב קר
1 כף גדושה סוכר
1 כף קורנפלור מהולה ברבע כוס חלב קר
1 כפית תמצית מי ורדים
1 כףגדושה קוקוס קלוי
1 כף אגוזים קצוצים דק
מעט קינמון

אופן ההכנה:

1.מרתיחים את החלב והסוכר

2.לאחר שהחלב הגיע למצב רתיחה מוסיפים את הקורנפלור המומס בחלב ולערבבים היטב.

3. מנמיכים את האש ולקראת רתיחה נוספת, מוסיפים את מי הוורדים ומבשלים עד לסמיכות הרצויה.

4. מעבירים לכוס ומוסיפים את הקוקוס, האגוזים ומעט הקינמון

==================

המתכון באדיבות השף הראשי של רשת קפה גרג – נדב מרום.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות