כתום עולה: מתכון למרק גזר ובוטנים מחמם

קוראים לו אומנם מרק גזר, אבל יש בו הרבה יותר ירקות והפתעות משחשבתם. מרק מחמם ופיקנטי בניחוח אסייתי, שיגרום לכם להתאהב בחורף 

תגיות:  
כתום עולה: מתכון למרק גזר מפתיע במיוחד
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון למרק גזר ובוטנים מחמם

קוראים לו אומנם מרק גזר, אבל יש בו הרבה יותר ירקות והפתעות משחשבתם. מרק מחמם ופיקנטי בניחוח אסייתי, שיגרום לכם להתאהב בחורף

מצרכים:
1 גזר מקולף וקצוץ
1/2 כוס בצל סגול או לבן קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 כפית שמן
1/3-1/2 כוס בוטנים טריים / חמאת בוטנים / חמאת שקדים
1/2 כוס עגבניות קצוצות
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים או מרק ירקות
מלח לפי הטעם
1 כפית רוטב צ'ילי חריף/ מתוק – לפי הטעם
1-2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
1 כפית חומץ תפוחים או 1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 5 דקות עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הבוטנים הטריים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות או עד להזהבה קלה. אם בחרתם בחמאת בוטנים או שקדים, דלגו על השלב הזה והוסיפו ישר את הגזר. מטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (וחמאת הבוטנים או השקדים), מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות.

4. יוצקים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים את המלח, רוטב הצ'ילי, הסויה ושמן השומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מסירים מהאש, מצננים מעט ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם – מקושט בבצל ירוק קצוץ, בוטנים גרוסים וזילוף של רוטב צ'ילי חריף מעל.

בתאבון!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע