ללא אפייה: מתכון לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים על בסיס שיבולת שועל

אחרי שבוע מלא בסופגניות ולביבות, זה בדיוק הזמן לסגור את השבוע עם עוגת שבת קלילה ובריאה ללא אפייה • צפו עכשיו במתכון לעוגת חמאת בוטנים ושוקולד על בסיס שיבולת שועל

צפו: העוגה שאתם צריכים אחרי כל הסופגניות
  (צילום: Home Cooking Adventure)

מתכון לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים 

אחרי שבוע מלא בסופגניות ולביבות, זה בדיוק הזמן לסגור את השבוע עם עוגת שבת קלילה ובריאה ללא אפייה

מנות: 16-20 ריבועים | פרווה

מצרכים:
1/2 1 כוסות שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
1/3 כוס צימוקים
3/4 כוס שקדים ללא מלח
1/4 כוס קוקוס לא ממותק
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/4 כוס סירופ מייפל / דבש
2 כפות שמן קוקוס / 20 גרם מרגרינה
1 כפית תמצית וניל

לציפוי השוקולד:
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס סירופ מייפל / דבש
2 כפות שמן קוקוס מומס / 20 גרם מרגרינה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. משמנים קלות תבנית אפייה עם שוליים מעט גבוהים בגודל 20X20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה, כך שיהיה אפשר להפריד בקלות את הריבועים מהתבנית בסוף האפייה.

2. במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל, השקדים, הצימוקים והמלח.

3. בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים יחד את חמאת הבוטנים, הדבש / סירופ המייפל ושמן הקוקוס. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל.

4. יוצקים את תערובת חמאת הבוטנים לתערובת שיבולת השועל ומעבדים במעבד המזון עד לשילוב מלא ולקבלת מסה יציבה.

5. מעבירים את ה"בצק" לתבנית המוכנה, מהדקים לשכבה אחידה ומחליקים בעזרת גב של כף רטובה.

הכנת ציפוי השוקולד:

6. בקערה קטנה, מערבבים את הקקאו עם הדבש / סירופ המייפל, שמן הקוקוס המומס / המרגרינה המומסת ותמצית הווניל.

7. יוצקים את ציפוי השוקולד באופן שווה על התערובת שבתבנית. לאחר מכן מעבירים למקרר למשך שעתיים להתייצבות.

שבת שלום!

=========================

מקור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות