פסטריה: רומא – גרסת אחוזה| ביקורת מסעדות

פסטריה רעננה היא בדיוק המסעדה השכונתית שאתם יוצאים אליה הכי בקז'ואל. ממוקמת בלב אחוזה שברעננה, פסטריה מגישה אוכל מהמטבח איטלקי, לא מתיימר, באווירה של בית קפה ישראלי

פסטריה: רומא – גרסת אחוזה| ביקורת מסעדות
  (צילום: מסעדת פסטריה /פייסבוק)

ביקורת מסעדות – פסטריה רעננה

אני לא יודע מה אתם עשיתם בשלישי האחרון, אבל אני עשיתי את הדבר הקרוב ביותר ללבוש חולצת תנועה ולצאת למסע דגלים / להיצבע באודם באחד הלילות במחנה בני עקיבא / לתפוס טרמפ לחץ. אז מה עשיתי? ביקרתי השבוע בבית קפה מסעדה ברחוב אחוזה ברעננה.

לא עשיתי את זה שנים, הרבה שנים. למעשה, נראה לי שבפעם האחרונה שעשיתי את זה הייתי בן 17, תיכוניסט צעיר שמתלהב מהעובדה שהוא קיבל רישיון נהיגה ויכול לעשות את כל הדרך מגבעת שמואל ועד לרעננה.

אני מצפה לביקור הזה כבר זמן מה משתי סיבות. האחת, כמו שאתם מבינים, מדובר מבחינתי בביקור נוסטלגי שמאפשר לי להתנצל בפני אותם אנשים שהיו צריכים לראות אותי מסתובב במכנסי ה-x-boy, כפי שנהגתי להסתובב באותה תקופה. השנייה היא, שמושא הביקור שלי היא מסעדת "פסטריה", בית קפה ומסעדה איטלקית שפועל בהצלחה ברחוב אחוזה זה חמש שנים.

קפיצה לאיטליה מרעננה (צילום:שיר בן עמי)

פסטריה. פסט. ריה. משהו בשם הזה, שכל כך כיף לגלגל על הלשון, דוחף בי להתיך גבינת מוצרלה. לבשל שמנת בפסטה. לטגן ארניצ'יני. אז לקחתי את אחותי שיר, שנושאת איתי בעול החיבה העזה לבצקים וגבינות, ונסענו לרעות בשדות האחוזאים.

עיצוב אחוזאי

פסטריה שוכנת בחלק המערבי של אחוזה, זה שיותר קרוב לפארק, ודומה לשאר המסעדות הפועלות ברחוב. המסעדה מחולקת לשני חלקים, חלק פנימי שמנסה ליצור רושם של פיצריה איטלקית עם עיטור לבנים על הקירות, וחלק חיצוני שתחום בויטרינות ונראה מעט חסר השראה. התיישבנו בחוץ.

כנראה שרבים ברחבי הארץ רחשו רגשות נוסטלגיים באותו יום שלישי , או שתושבי רעננה חיפשו פשוט תחליף לסופגניות, כי המקום היה מלא עד אפס מקום. היה אפילו תור קטן בכניסה בזמנים מסויימים. נחמד.

עונג בכל ביס(צילום:שיר בן עמי)

אוכל איטלקי, תפריטים בעברית

ביקשנו תפריטים. קיבלנו. בחנו.
תחילה, חרף השפה השולטת ברחבי המסעדה (נחשו איזו?), התפריטים היו בעברית. בנוסף, היה בהם מבחר עצום. פסטריה לא סובלת ממחלת המנות המשוחזרות של בתי הקפה השונים בארץ. יש לה הרבה אינטרפרטציות של המנות המוכרות: 19 סוגים של פסטה, כשלכל סוג אפשר לבחור אחד מששת סוגי הפסטה המוגשים במסעדה, 114 קומבינציות, 9 סוגי פיצות. מרשים!

בואו נעשה סדר. התפריט מתחיל במנות פתיחה ופוקאצ'ות, סטנדרטי. ממשיך ב-19 מנות הפסטה המחולקות לשלוש קטגוריות: מבוסס שמן זית, מבוסס רוטב עגבניות ומבוסס שמנת. ממשיך לפיצות, לזניות, סלטים, ודגים. באמת מבחר מרשים.

סלט קיסר

שיר טענה שהיא באה שבעה, אבל אני לא השתכנעתי.
אז הזמנו לראשונות סלט קיסר קטן (19 ש"ח) וארנצ'יני (34 ש"ח). סלט הקיסר באמת קטן, אבל לא קמצני. סליחה, קמצני זו לא מילה יפה. חסכני. מעבר לחסה, הוא עשיר בפרמז'ן, מגורד ופרוס. היה קצת יותר מדי רוטב לטעמי, אבל מדובר במנה חביבה.

הארנצ'יני של פסטריה הוא בעצם סוג של פיניאטה. כ"כ יפה ודקורטיבי מבחוץ שחבל לנפץ. קודם כל לגבי המראה – יפהפה. שילוב צבעים איטלקי נהדר. כל המרכיבים נראים עשירים וטריים. כדורי הריזוטו מצופים בפירורי לחם ופריכים באופן כיפי מבחוץ, ככה שהנגיסה בהם היא תענוג. מילוי המוצרלה והפטריות לא כבד מדי, ומקנה תחושה אוורירית בכל ביס.

ארנצ'יני – כל כך יפה שחבל לנפץ (צילום:שיר בן עמי)

הטרטופו שבטרטופו

שיר טענה שהיא כבר שבעה לגמרי, אבל ברור שלא השתכנעתי.
אז לעיקריות המשכנו עם קו הארנ'ציני – בצק וגבינה. הזמנו שתי עיקריות – פסטה פרימוורה (52 ש"ח) ופיצה טרטופו (60 ש"ח).

פרימוורה הוא אביב באיטלקית, והמנה האביבית הזו מכילה, שימו לב: רוטב עגבניות, זוקיני, עגבניות שרי, בזיליקום, שום, ארטישוק, פטרוזיליה ושמן זית. רגע, מדובר באנטיפסטי או פסטה? בעיני המנה כבדה מעט, עמוסה בירקות וחסרת מוטיב ברור. הפסטה עצמה הייתה במידת עשייה טובה.

פיצת הטרטופו, שמשמה ניתן להבין כי היא פונה לכיוון הפטריות, היא פיצה נהדרת. הפיצה, נטולת רסק העגבניות, מורכבת משמנת, מחית כמהין עשירה, מוצרלה ופטריות. בצק הפיצה דק, לא שרוף ולא שומני, הגבינה שופעת, אך לא מעמיסה ולא מצריבה, ומחית הכמהין נעימה וחמה מאוד. לא מבייש את שם משפחת הפטריות היקרות.

טירמיסו, כי קשה לוותר על הקינוח (צילום:שיר בן עמי)

כיוון שעל קינוח שיר לא יכולה לוותר, ממבחר הקינוחים הזמנו קינוח שמוכן במקום – טירמיסו (32 ש"ח) – ביצים, סוכר, וגבינת מסקרפונה, שעוטפות עוגיות שהושרו באספרסו. קינוח טעים מאוד. הגבינה אוורירית, והאספרסו מריר במידה.

פיצה, מחית כמהין

"זה או הצלחה ענקית, או, רוב הסיכויים, התרסקות איומה", תווה אייל שני את המשפט שיהפוך להיות המם הכי פופולארי בשנת 2017. מקובל לחשוב על ביקורת מסעדות כעל חריצת גורל, הכל או כלום. השקעה בביטקוין. אבל האמת שיש באמצע. ושם פגשנו את פסטריה.
העיצוב לא הכי מושקע, היא אולי לא המציאה מחדש את הענף, ולא מתיימרת להיות רומא דרעננה, אבל היא בהחלט מגישה אוכל טעים, טרי ועשוי טוב, באווירה ביתית ומארחת.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================
פסטריה, אחוזה 184, רעננה

מתאים ל: #לקוחות_עסקיים #אירוע_משפחתי #דייטים

מחיר: ★ ★ ★ ★ ★
אוכל: ✰ ✰ ★ ★ ★
שירות: ★ ★ ★ ★ ★
אווירה: ✰ ✰ ★ ★ ★

כשרה למהדרין, כשרות רבנות רעננה
09-773-4383

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע