רגע לפני סיום: מתכונים לסופגניות מכל העולם

רגע לפני שנפרדים מחנוכה, קבצנו כאן מתכונים לסופגניות מכל העולם- לכם נותר לבחור רק באיזה ארץ בא לכם לסכם את החג • תיהנו!

סופגניות ממרקו 

המתכון הסודי לספינג' של דן אילוז, לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום:לינוי משעלי/ מערכת סרוגים)

סופגניות מיוון 

האירוניה תמיד עובדת טוב. אין כמו לחגוג את הניצחון על היוונים עם סופגניות "לוקומדס" קלות וטעימות

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1/2 2 כוסות מים חמימים
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח
לסירופ:
1/2 כוס דבש
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 מקל קינמון

הכנת הסופגניות:
1. ממיסים את השמרים והסוכר עם המים החמימים במשך 10 דקות, עד לתסיסה של הנוזלים.

2. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה ודביקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בצד לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, על אש בינונית.

4. נוטלים כף גדושה של הבצק ומורידים בזהירות לשמן החם ומטגנים במשך 3 דקות מכל צד, עד להזהבה. כדי שהשמן לא יתקרר, מטגנים רק 5 סופגניות בכל פעם. מוציאים לנייר סופג.

5. הכנת הסירופ: מחממים בסיר קטן את הדבש, כוס הסוכר והמים עם מקל הקינמון עד שהסוכר והדבש נמסים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ חלק וסמיך. מסירים מהאש ומניחים לצינון. לאחר מכן מסדרים את הסופגניות (עדיף שיהיו חמות) בצלחת ויוצקים מעל את הסירופ. ניתן לפזר אגוזים קצוצים מעל.


סופגניות מאמריקה

מתכון לדונאטס סיידר תפוחים וקינמון, לצפייה במתכון- לחצו כאן

(צילום: www.purewow.com)


סופגניות מהולנד

מתכון לסופגניות הולנדיות הנקראות "אוליבולן"- למתכון לחצו כאן

(צילום:שטארסטוק)


סופגניות ממקסיקו

הגרסה הספרדית לסופגניות, מתכון לצ'ורוס שתרצו לאמץ גם בשאר ימות השנה

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
113 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח גס
1 כוס קמח
3 ביצים גדולות
שמן צמחי לטיגון עמוק
לציפוי: סוכר/ קינמון ושוקולד מומס

אופן ההכנה:

1.בסיר בינוני, מערבבים 1 כוס מים עם החמאה, הסוכר והמלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ומנמיכים לאש קטנה.

2. מנפים את הקמח לתוך הסיר, ומערבבים במשך דקה. מסירים מהאש.

3. מעבירים את תערובת הקמח לקערת מיקסר, ומפעילים על מהירות נמוכה. בהדרגה, מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד להיטמעות מלאה.

4. בעזרת כף, מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר בצורת כוכב גדול.

5.מרתיחים בסיר שמן לטיגון עמוק בגובה 10-12 ס"מ, עד לנקודת רתיחה של 190 מעלות, או שזורקים פנימה מעט מהתערובת. אם נוצרות בועות, השמן מוכן לטיגון.

6.מחזיקים את שק הזילוף בגובה בטוח מעל השמן הרותח, וביד השנייה אוחזים בסכין או במספריים (סטריליים כמובן). מזלפים לתוך השמן את הבלילה, וכשה'נחש' מגיע לאורך 8 ס"מ, חותכים אותו ומניחים לו לנשור לתוך השמן.

7. מטגנים כל צ'ורוס במשך 4 דקות, עד להזהבה עמוקה מכל הצדדים, ובאמצעות כף מחוררות מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.

אופן ההגשה: מגלגלים את הצו'ורוס בסוכר או בקינמון, ומגישים חם יחד עם רוטב השוקולד, לטבילה

חנוכה שמח!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות