לא רק לביבות: צפו•מתכונים לארוחת חנוכה חגיגית

חוץ מהלביבות והסופגניות, לא מעט מקהילות ישראל נוהגים לאכול גם מאכלי חלב זכר לנס שהיה על ידי יהודית • צפו עכשיו במתכונים הכי נכונים לארוחה הקרובה- חנוכה שמח!

פשטידת גבינות ותפוחי אדמה

פשטידה לחגוג איתה (צילום:שטארסטוק)

פשטידה מהירה וטעימה שהילדים והמבוגרים יאהבו כאחד

מצרכים:
3 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 בצל בינוני
3 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
1 גביע לבן
1/2 חבילת גבינה בולגרית
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בינוניות ואת הבצל פורסים לטבעות

3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את טבעות הבצל על אש קטנה, עד להשחמה.

4. לאחר שהבצל קיבל צבע, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה למחבת, ומטגנים במשך 10 דקות נוספות עד שהתפודים יזהיבו. בתום הטיגון, מעבירים את הבצל והתפודים לקערה ומחכים שיצטננו מעט.

5. מפוררים את הגבינה הבולגרית בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת התפודים. כך גם את הביצים, הלבן והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

6. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.

7. מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה ומגישים


פיצה מרהיבה וטעימה

הכי פשוט, הכי טעים- למתכון המלא לחצו כאן


לזניה תרד וגבינות

מתכון מאת השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה בירושלים

לזניה כמו מקצוענים(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
דפי לזניה
קילו עלי תרד טריים
10 ביצים
חצי גבינת ריקוטה
חופן גבינת מוצרלה חצי חבילת גבינת פטה
חצי חבילה גבינת שמנת
שמנת מתוקה
בצל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בשמן זית וחמאה ולאחר מכן מוסיפים את העלים השטופים, מבשלים במשך 5 דקות עד לריכוך ומסננים

2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והגבינות יחד עם השמנת המתוקה והתבלינים: מלח פלפל לבן אגוז מוסקט. ומוסיפים את בלילת התרד. אופציה לשדרוג הטעם: להוסיף רוטב עגבניות בבלילה

3.מסדרים בתבנית את דפי הלזניה עליהם שופכים את הרוטב, ושוב דפי לזניה. כשמסיימים מפזרים מעל הכל גבינה צהובה מפוררת ומכניסים לתנור.


סירות חצילים במילוי גבינות

מנות: 6 | חלבי

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

3 חצילים קלים ארוכים
2 שיני שום
2 עגבניות בינוניות
צרור עלי פטרוזליה
צרור עלי בזיליקום
150 גרם גבינת חמד
מלח ופלפל
שמן לטיגון

*ניתן להחליף את החציל בכל ירק אחר שמתאים לאפייה- כמו: קישוא/זוקני, תפו"א ועוד.

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 180 מעלות וחוצים את החצילים לאורכם, כדי לקבל 6 סירות.

2. על אש בינונית מחממים מספר כפות שמן במחבת, ומכניסים את הסירות כשהן הפוכות, כלומר כאשר הבשר כלפי מטה. סוגרים את המכסה ומבשלים כך במשך 15 דקות.

3. מוציאים בזהירות את הסירות מן הסיר (זהירות: הן רכות), ומניחים אותן על משטח עבודה.

4. בינתיים, עד שסירות החצילים יתקררו, מכינים את המלית. לתוך קערה מגרדים/ קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והגבינה, כותשים את שיני השום וקוצצים דק את הפטרוזיליה והבזיליקום.

5. בעזרת כף, מוציאים את בשר החציל על מנת ליצור שקע למילוי בסירות.

6. קוצצים מעט בעזרת סכין את בשר החציל שהוצאנו ומוסיפים אותו למלית שהכנו. לאחר מכן מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לתערובת אחידה וכבדה ומשפרים תיבול במידת הצורך.

7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה בזהירות את הסירות. לאחר מכן ממלאים אותן בתערובת המילוי באופן שווה, ומזלפים מעל כל חציל ממולא, מעט שמן זית מלמעלה.

8. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 25 דקות. ומגישים חם!

חנוכה שמח! 

 

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע