תעמידו סיר: מתכון למרק ירקות מחמם

תוציאו את כל הירקות מהמקרר, יש לנו מתכון מוצלח למרק שתרצו לאמץ שוב ושוב לכל ארוחה חורפית • צפו עכשיו במתכון למרק שיש בו הכול

תעמידו סיר: מתכון למרק שיש בו כל מה שטוב
  (צילום: www.bibbyskitchenat36.com)

מתכון למרק ירקות

תוציאו את כל הירקות מהמקרר, יש לנו מתכון מוצלח למרק שתרצו לאמץ שוב ושוב לכל ארוחה חורפית

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
1 שן שום, כתושה
1 כרישה בינונית, פרוסה
3 גבעולי סלרי, פרוסים
2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
500 גרם דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות
2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
3 קישואים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות
1/2 ראש ברוקולי, מחולק לפרחים
800 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
קומץ אורגנו טרי, קצוץ גס
1 ענף רוזמרין טרי, קצוץ
1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש (לא חובה)
1.75 ליטר ציר ירקות או מים + מעט אבקת מרק
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור
לקישוט: 2 כפות פסטו, גרעיני חמניות קלויים

אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את פרוסות הכרישה והסלרי וקוביות הגזר ומטגנים יחד במשך 4 דקות.

2. מוסיפים לסיר את כל שאר הירקות, העגבניות ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים על הכל את ציר המרק. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות או עד שניתן לנעוץ בקלות מזלג בכל הירקות.

3. מסירים מהאש ובעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון (אליו מעבירים בזהירות את התערובת), טוחנים את תכולת הסיר לתערובת חלקה.

4. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה – לדילול המרק, מוסיפים יותר מים. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מסירים מהאש, יוצקים את המרק לקעריות אישיות, מקשטים בפסטו וגרעינים קלויים ומגישים חם.

=======================

מקור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות