שו"ת: הרב, מה זה בשר "חלק ריאה"?

ראיתי שכתוב על בשר בקר כשר "חלק ריאה", האם זה בשר כשר גם לספרדים? הרב שמואל דוד מסביר מהי רמת הכשרות החדשה בבשר בקר

שו"ת: הרב, מה זה בשר "חלק ריאה"?
  (צילום: שאטרסטוק)

מה זה בשר כשר חלק ריאה?

שאלה

ראיתי שכתוב על בשר בקר כשר "חלק ריאה", האם זה בשר כשר גם לספרדים?

תשובה

בעבר היו שתי רמות של כשרות בבשר בהמה:

כשר – כשרות בסיסית על פי רוב הפוסקים, והקלו גם לענין סירכות בריאה, שמותר לאשכנזים ואסור לרוב הספרדים.

חלק – ללא סירכות בריאה, וגם הידורים נוספים.

לפני קרוב לשנה החליטה הרבנות הראשית כי לגבי בשר מחו"ל יהיו שלוש רמות של כשרות:

כשר – כפי שהיה.

חלק ריאה – תווית סגולה – אין כלל סירכות. כשר גם לספרדים וגם לאשכנזים. אולם אינו מהדרין.

חלק – יש בו חומרות והידורים, התווית בצבע אדום.

אני קורא לציבור לצרוך בשר "חלק ריאה" כדי לצאת מספקות. המהדרין בכשרות יחפשו את המהדרין.

==

הרב שמואל דוד הוא רבה של העיר עפולה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

8 תגובות
הצג את כל התגובות