לקראת שבת: מתכון מהיר לפרגיות עם זיתים ולימון

כשיום שישי מתקצר והמלאכה מרובה, אין כמו להכין מנת פרגיות מפתיעה על מחבת שלא לוקחת יותר מ15 דקות עבודה- צפו עכשיו במתכון לפרגיות עם זיתים ולימון

לקראת שבת: מתכון מהיר למנה עיקרית על מחבת
  (צילום: www.acommunaltable.com)

מתכון לפרגיות עם זיתים ולימון

כשיום שישי מתקצר והמלאכה מרובה, אין כמו להכין מנת פרגיות מפתיעה על מחבת, שלא לוקחת יותר מ15 דקות עבודה.

מצרכים:

4 פרגיות או חזות עוף בינוניים
2 כפות שמן זית
1/2 לימון פרוס דק
1/2 כפית מלח
1 בצל סגול גדול, קצוץ לקוביות
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון / מגורר
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון טחון
קמצוץ כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כוס מים
3/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
1 לימון משומר, חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון טרי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1.מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומבשלים בתחילה את פרוסות הלימון עד שהן מתקרמלות, במשך כ-3 דקות. לאחר מכן מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.

2. מחממים במחבת כף שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 3-5 דקות עד להשחמה. אם העוף נפרד בקלות מהמחבת, זה הזמן להפוך אותו. ממשיכים לטגן עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים לצלחת.

4. מחממים במחבת את כף שמן הזית הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף.

5. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הקינמון והפלפל הלבן, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מערבבים ומגרדים את דפנות המחבת למניעת טעם "שרוף".

6. מחזירים את העופות למחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את הזיתים, הלימון המשומר ומיץ הלימון הטרי, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3-5 דקות.

שבת שלום!

================

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות