לא רק בחנוכה: מתכון ללביבות בטטה מפתיעות

אומנם חנוכה עוד לא הגיע, אבל זה ממש לא אומר שנצליח להתאפק עם הלביבות. 15 דקות עבודה ויש לכם לביבות בטטה פריכות ומפתיעות עם מטבל מפנק, שיכולות להיות תוספת מושלמת לכל ארוחה

מרגישים את חנוכה באוויר: מתכון ללביבות מפתיעות
  (צילום: www.theendlessmeal.com)

מתכון ללביבות בטטה 

אומנם חנוכה עוד לא הגיע, אבל זה ממש לא אומר שנצליח להתאפק עם הלביבות. אז קבלו מתכון ללביבות בטטה מפתיעות, שיכולות להיות תוספת מושלמת לכל ארוחה גם ללא צורך בחנוכייה.

מצרכים:

2 בטטות בינוניות, מקולפות ומגוררות על החלק הגדול של הפומפייה
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ + תוספת לקישוט
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון (ראו הערה)
למטבל:
1/2 כוס יוגורט יווני
גרידת קליפה מלימון אחד
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קטנה, כתושה דק מאוד

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות המגורדות, הגבינה הצהובה והבצל הירוק הקצוץ. בכלי קטן, טורפים את הביצים את המלח והפלפל השחור, יוצקים לקערת הבטטות ומערבבים היטב.

2. מחממים מחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים 1-2 כפות שמן, לוקחים מעט מתערובת הבטטות (אמורות לצאת כ-12 לביבות) ומטגנים בכל פעם 3-4 לביבות במשך 3-4 דקות מכל צד. לוחצים מעט מעל כדי לאחד את המרכיבים ולמנוע מהלביבה להתפרק. מוציאים לנייר סופג את הלביבות המוכנות ומוסיפים עוד שמן לפי הצורך.

3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל.

4. מגישים את הלביבות מיד, חמות, לצד המטבל. ניתן להגיש לצד סלט ירוק או כל תוספת אהובה שתשלים את הארוחה

טיפ: כדי להפחית את כמות השמן בו תשמשו, בחרו במחבת עם ברזל יצוק או בעל תחתית כבדה שיעניק תוצאות טובות וטעימות יותר

בתאבון! 

===================

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות