כל מה שטוב בחורף: מתכון לעוגת בננה שוקולד וקשיו

תדמיינו שבת בבוקר עם תה ריחני ועוגה בחושה רכה, עם שבבי שוקולד ואגוזים שמתפצחים בפה. כדי שזה לא יישאר בגדר דמיון, הבאנו לכם מתכון פשוט לעוגת בננה שוקולד וקשיו שתרצו לאמץ בחום

מושלמת עם התה: מתכון לעוגת שבת בחושה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת בננה שוקולד וקשיו

תדמיינו שבת בבוקר עם תה ריחני ועוגה בחושה רכה, עם שבבי שוקולד ואגוזים שמתפצחים בפה. כדי שזה לא יישאר בגדר דמיון, הבאנו לכם מתכון פשוט לעוגת בננה שוקולד וקשיו שתרצו לאמץ בחום

מנות: 2 תבניות אינגליש קייק | פרווה

מצרכים:
3 בננות בשלות
2 כוסות קמח (250 גרם)
1 כוס סוכר חום (230 גרם)
2 ביצים
160 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (אפשר מרגרינה)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1 כפית גרידת תפוז
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

2. קוצצים דק את השוקולד המריר ואגוזי הקשיו ומגרדים את קליפת התפוז בכמות המתאימה לכפית.

3. מועכים את הבננות למחית חלקה בעזרת מזלג או מעבד מזון.

4. מקציפים את החמאה כשהיא רכה מאוד, בטמפרטורת החדר, עם הסוכר, עד לקבלת קציפה אוורירית.

5. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים ולאחר שנטמעו, גם את מחית הבננות.

6. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, האבקת אפייה, קורט אגוז מוסקט וקורט מלח, מוסיפים לתערובת החמאה והביצים.

7. לבסוף, מוסיפים את גרידת התפוז, אגוזי הקשיו והשוקולד הקצוץ. מערבלים קלות, אך לא יותר מידי.

8. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.

שבת שלום!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות