לקראת שבת חורפית: מתכון לתבשיל בשר ביין אדום

שבת מתקרבת וזה בדיוק הזמן להכין תבשיל שמסכם כל מה שצריך לחורף מפנק וחמים. בשר בקר עם יין אדום ופטריות בבישול ארוך, יוצרים תבשיל עשיר שתרצו להעביר איתו כל שבת

לקראת שבת: התבשיל שכל אחד צריך בחורף

מתכון לתבשיל בשר ביין אדום

שבת מתקרבת וזה בדיוק הזמן להכין מנה, שמסכמת את כל מה שצריך לשבת חורפית מפנקת- בתבשיל בשר אחד.

מצרכים:

1 ק”ג בשר בקר (שריר / כתף / צלעות)
מלח ופלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
4 גזרים
1/2 ק"ג בצלצלי פנינה
4 גבעולי סלרי (ללא העלים)
6 שיני שום
250 גרם פטריות שמפיניון גדולות
750 מ"ל יין אדום יבש
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שטוחות קמח
4 כוסות ציר בקר או מים
לתיבול: 2 גבעולי פטרוזיליה, עלה דפנה וגבעול תימין עטופים בעלה כרישה וקשורים בחוט
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

2. חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ושוות בגודלן. מקלפים את הבצלצלים ושיני השום, חותכים גס את הגזרים וגבעולי הסלרי וחותכים לרבעים את הפטריות.

3. מסדרים את קוביות הבשר על מגש ומתבלים אותן היטב מכל צדדיהן במלח ופלפל שחור.

4. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומשחימים בו את הבשר על אש בינונית, במשך 3 דקות מכל צד ונזהרים שהבשר לא ייחרך. מוציאים את הבשר לכלי נפרד.

5. מניחים בסיר את הבצלים הקלופים ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום.

6. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומחצית מכמות הפטריות. מטגנים יחד במשך 5 דקות עד שהירקות משחימים. (ניתן להוסיף מעט שמן זית, אם צריך)

7. מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים יחד במשך 2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך.

8. מחזירים לסיר את קוביות הבשר שהושחמו, יוצקים לסיר את היין האדום וציר הבקר או המים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מקפים את הקצף השומני שמצטבר למעלה.

9. מניחים בסיר בעדינות את אגודת הפטרוזיליה, התימין ועלה הדפנה ומתבלים בפלפל שחור.

10.  מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומעבירים לתנור שחומם מראש למשך 3-4 שעות, עד שהבשר רך מאוד. המצב האופטימלי של הבשר בתנור הוא מפלס נוזלים גבוה המכסה את הבשר. אם צריך, מוסיפים עוד ציר בקר או מים.

11.  30 דקות לפני שמוציאים מהתנור והתבשיל מוכן, מוסיפים את יתר הפטריות. לאחר מכן מסירים את אגודת עשבי התיבול. טועמים ומתבלים במלח, אם צריך.

סופ"ש נעים וחמים! 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות