הוציא את פירות הים וסגר בשבת: "הרגשתי מלוכלך"

אחרי לא פחות מ- 30 שנה ולאחר שתפס לו שם של כבוד בעולם האוכל, בעליה של מסעדת 'על המים' בחוף השרון בהרצליה, הופך אותה לכשרה: "זה משהו שאי אפשר לתאר אותו"

הוציא את פירות הים וסגר בשבת: "הרגשתי מלוכלך"
  (צילום: דורון הורוביץ/ פלאש90)

אחרי לא פחות מ- 30 שנה ולאחר שתפס לו שם של כבוד בעולם האוכל, בעליה של מסעדת 'על המים' בחוף השרון בהרצליה, הופך אותה לכשרה. מדובר במסעדה שפירות ים היו חלק לא מבוטל מהתפריט שלה. בנוסף, המקום היה עובד במשך שנים ובאופן קבוע בשבתות ובחגים.

את ההחלטה שרבים יראו בה כהתאבדות עסקית, הסביר המסעדן איציק חסון שרכש את המסעדה לפני כ 15 שנה.

בראיון לאתר ynet, סיפר חסון: "כל השנים הפריע לי שמכרתי פירות ים, וזה עשה לי לא טוב. אני בנאדם מאמין ומתפלל כל יום ושומר מסורת. תמיד שאלו אותי למה אני לא מיח"צן את המסעדה והאמת היא שבהרגשה הפנימית כל הדבר הזה הרגיש לי לא נכון".

כשנשאל למה דווקא עכשיו, אחרי כל כך הרבה שנים, סיפר חסון: "לפני שנה הכרתי רב מאוד מיוחד, והוא אמר לי 'שהוא רואה שזה מפריע לי מאוד ולא חסר לי כלום', אז הוא הציע שאסגור בשבת ואוריד את פירות הים מהתפריט. ברוך השם באמת לא חסר לי כלום ואני לא נלחם על הקיום שלי כמו מסעדות אחרות, אז החלטתי ללכת על המהלך הזה עד הסוף. חיפשתי שף שייצא איתי למהלך הזה ומצאתי את מאור כהן. נהיה בנינו קליק והוא נתן לי את הדחיפה האחרונה להיכנס לקטע של הכשרות. אז מצד אחד היה לי את הרב, מצד שני את הרצון ומצד שלישי את השף, וככה זה קרה".

על תגובת הלקוחות לשינוי הדרמטי באופי המסעדה אמר חסון: "הלקוחות אומרים לי שפתרתי להם בעיה רצינית, כי רוב הלקוחות שלי הם אנשי עסקים, ויש להם לפעמים קליינטים דתיים ובגלל נושא הכשרות הם לא יכולים להגיע כי המקום לא כשר".

כשנשאל על הקושי שבהחלטה להפסיק לעבוד בשבת, סיפר חסון משהו מופלא: "כבר שבועיים אני לא עובד בשבת וזה משהו שאי אפשר לתאר אותו, אני מרגיש כאילו קיבלתי את המתנה שהכי הייתי צריך". חסון סיפר כי "בחודש האחרון לפני שהתחלתי לסגור בשישי ושבת פתאום התחילה עבודה שלא הייתה לי כמוה עשר שנים, ודווקא בשישי ושבת. לא הבנתי מה קורה במסעדה, אבל זה נתן לי את הגושפנקא דווקא כן לסגור".

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

4 תגובות
הצג את כל התגובות