פריז ורומא נפגשות בלב תל-אביב|ביקורת מסעדה

חווית היציאה למסעדה לא מתבטאת רק בטעם של האוכל. היא גם לא מתבטאת רק במהירות או איכות השירות. "חוויית המסעדה" נוגעת גם ברקע של המקום, ובסביבה שמלווה אותנו מהרכב עד המסעדה. 'רנדוו', בלב שכונת נווה-צדק בתל אביב, מספקת "חווית מסעדה" ממש נהדרת

פריז ורומא נפגשות בלב תל-אביב|ביקורת מסעדה
  (צילום מתוך הפייסבוק /רנדוו)

אופי חם, העלאת מחירי הדירות, מבטא שחייבים לשנוא או לאהוב, בריחה מטרור, מטבח מעולה ושיזוף מוגזם.
אם לא ישנתם בעשור האחרון, אז בטח שמתם לב – המהפכה הצרפתית בעיצומה, והיא כמובן כאן כדי להישאר. משנת 2014, צרפת נמצאת בראש רשימת יבואניות העולים לישראל, בתחרות צמודה רק עם עולי חבר העמים מרוסיה ואוקראינה. הללו מפוזרים בעיקר בארבעה מעוזים: ירושלים ושלושת ערי החוף – נתניה, אשדוד ותל אביב.
בשישי האחרון יצאנו לבלות ולבקר ב'רנדוו' (Rendez vous), מסעדה צרפתית-איטלקית, הממוקמת בלב 'פריז הקטנה' – שכונת נווה צדק הציורית בתל אביב.

'רנדוו', ובתרגום מצרפתית – מפגש, אכן מגשימה את שמה, כאשר היא מפגישה בין השכונה המשופצת, שוקקת החיים, המלאה באמנים וצעירים, לבין הקהילה הצרפתית בכלל, ולמטבח הצרפתי בפרט. מפגש נוסף שאציין, אם תרשו לי לסחוט את לימון משמעות השם עד תום, הוא המפגש בין הקולינריה התל אביבית לבין הציבור שומר הכשרות, כשהיא נישאת על גלי טרנד המסעדות הכשרות בתל אביב.

'רנדוו' פתחה את שעריה לפני למעלה משנה, וכאמור היא מתמקדת במטבח הצרפתי, עם נגיעות של המטבח האיטלקי. כיאה למסעדה המקדשת את אופייה הצרפתי, היא מקפידה הקפדה יתרה על איכות וטריות חומרי הגלם, והדבר מורגש מאוד במנות המוגשות.

מפגש בין הקולינריה התל אביבית לבין הציבור שומר הכשרות (צילום מתוך הפייסבוק /רנדוו)

סמטה אירופאית צרה

ועכשיו – עצמו לרגע עיניים.
היזכרו בחוויית המסעדה המעולה האחרונה שהייתה לכם. אני בטוח שתנאי סף הוא אוכל ברמה גבוהה. שירות מוקפד כמובן. עיצוב פנימי נאה. חברה נעימה.
כל אלה חשובים אך אינם מספיקים. לכל הפרמטרים הללו מצטרף פרמטר חשוב נוסף – האקס פקטור אם תרצו – הסביבה של המסעדה. כי חווית המסעדה היא לא רק מה שקורה בתוך ארבעת הקירות של המקום, אלא גם הדרך שאתם עושים בדרך למסעדה. הדרך הזו היא מה שגורם למסעדה להותיר חותם לא רק על קיבתכם, אלא גם על לבכם.
אז אם עוד לא פתחתם עיניים, זה הזמן. שישי הוא יום החופש המשותף של מיטל ושלי, וככזה, אנחנו מחפשים מקומות מיוחדים, נעימים, לבקר בהם. נווה צדק זימנה לנו הזדמנות כזו. המרצפות הסדוקות. הבתים המשומרים. גלריות האומנות. בתי הקפה. האופנה. השמש שליטפה בעדינות שלא אופיינית לאזורים אחרים בארץ. האנשים היפים. הרוגע באוויר. אח, איזו דרך!

וכאילו האחת לא יכולה להתקיים בלי רעותה, בשולי השכונה, בפינת אחד הרחובות, יושבת 'רנדוו'. עצים עבותים סביב לה, המסבים לה צל, ותחושת טבע. והתחושה היא של רחוב אירופי צר. סועדים יושבים על המדרכה, נהנים מקרני השמש שחודרות מבעד לענפים. המוסיקה שקטה, אבל נוכחת. בפנים, בחלל חם ולא גדול, מפוזרים שולחנות וסביבם זוגות, משפחות וקבוצות, והעברית והצרפתית משמשות את כולם בערבוביה ובהרמוניה.

חילופי משמרות בארמון בקינגהאם

בימי שישי המסעדה מציעה בראנץ' נהדר, עם טוויסט קטן, שקורה סביב השעה 12:00, ומיד נגיע אליו.
סוד גלוי הוא שישראלים אוהבים בופה (85 ש"ח לסועד), וכך גם אנחנו.
הגענו סביב השעה 11 (וותרו מראש על חיפושי חניה מתישים וחנו בחניון רוטשילד הסמוך), ומצאנו את הבופה מונח על הבר. לצד שקשוקה וחביתה מקושקשת במחבתות גדולות, מצאנו תבשילי פסטה ותפוחי אדמה מוקרמים, ירקות קלויים מתחלפים, כרובית צלויה בתנור, קישי דלעת וברוקולי עשירים. בנוסף ישנם סלטים ומטבלים רבים במנעד רחב של טעמים, מסלט מתוק של סלק ועליי בייבי ועד סלט קפרזה המוכר והטוב. גם חובבי הדגים המלוחים והגבינות לא יתאכזבו ממבחר הדגים והגבינות המוגשים במקום. ישנם גם מיצים טבעיים, מוזלי טבעי ואיכותי הכולל את כל המרכיבים הנדרשים (יוגורט, פירות, גרנולה), ועמדת קינוחים צרפתיים עשירה, המורכבת, איך לא – מקרואסונים ודברי מאפה היישר מעיר האורות. המנה הטובה ביותר בעיני לקוחה דווקא מהמטבח האיטלקי – לזניית קרם חציל. דפי הפסטה רכים ונמסים כבר בנגיסה. כמות הגבינה אינה מוגזמת וקרם החציל מספק הפתעה כיפית.
כאשר אחת המנות נגמרת, מיד המקום החסר יתמלא במנה אחרת, ובדרך כלל גם יהיה מדובר במנה שונה, אבל עם מאפיינים דומים לזו הקודמת. לישראלי שבי הייתה חסרה חביתה בהכנה אישית, אבל לתימני שבי הבופה העשיר בלאו הכי הספיק.

בדיוק כמו שהישראלים אוהבים (צילום מתוך הפייסבוק /רנדוו)

אחת האטרקציות המתויירות בלונדון היא חילופי המשמרות של משמר המלכה ליד ארמון בקינגהאם המלכותי. חילופי משמרות מעניינים לא פחות מתרחשים בבופה ב'רנדוו' בסביבות השעה 12:00, כאשר אט-אט, מתחלפות מנות הבוקר בתבשילי צהרים חמים ומעניינים. כך, לקראת סוף הביקור שלנו במסעדה מצאנו על הבופה תבשילי דגים, גרסה צרפתית של קובה ומנת אורז, ולולא היינו כבר מפוצצים עד תום, היינו כנראה נשארים ל"נגלה" נוספת של מעדנים. ומכאן גם ל"טיפ" חשוב לכל הסועדים – נסו להגיע למסעדה בסביבות השעה 11:00, לאכול מ"סבב הבוקר" שלה (בלי להתפוצץ) ולהמתין ל"סבב הצהריים". כך תוכלו ליהנות ממגוון הטעמים והמאכלים העשירים שהמסעדה מציעה.

הקו המנחה את כל המנות הוא תיבול עדין, כזה שמדגיש את האיכות המשובחת של חומרי הגלם (הדגים למשל מפולטים במסעדה מדי בוקר), כיאה למטבח הצרפתי.

מילה שלי
אם קודם פירטתי את המאפיינים שמגדירים בעיני חוויית מסעדה מוצלחת, אז 'רנדוו' עונה לגמרי להגדרה. האוכל טעים ומגוון, האווירה אינטימית, והשירות זריז. ככפפה ליד נווה צדק מספקת תפאורה מושלמת לחוויה בתוך המסעדה. כיף גדול.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================
רנדוו (Rendez vous) תל אביב

מתאים ל: #בילוי_עם_חברים  #שישי_רגוע  #דייט_זוגי

מחיר: ✰✰ ★ ★ ★
אוכל: ✰ ★ ★ ★ ★
שירות: ★ ★ ★ ★ ★
אווירה: ★ ★ ★ ★ ★

לילינבלום 1, תל אביב
כשרות רבנות תל אביב
03-510-0057

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

תגובה 1
הצג את כל התגובות