לקראת שבת: מתכון לגאלט תפוחים ואגוזים מרשים

גם אם עד היום הסתבכתם עם הכנת פאי, יש לכם הפעם הזדמנות לתקן עם גלאט תפוחים ואגוזים. כל כך מרשים וקל, שתרצו להכין שוב ושוב ולא רק לשבת 

הרבה יותר מפאי: מתכון לעוגת שבת חלומית

מתכון לגאלט תפוחים ואגוזים

גם אם עד היום הסתבכתם עם הכנת פאי, יש לכם הפעם הזדמנות לתקן עם גלאט תפוחים ואגוזים. כל כך מרשים וקל, שתרצו להכין שוב ושוב ולא רק לשבת

מצרכים:

לבסיס:
1 כוס קמח לבן (140 גרם)
1/4 כוס אבקת שקדים (25 גרם)
2 כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה(חתוכה לקוביות)
2-4 כפות מים
למילוי:
2 תפוחים
מיץ מחצי לימון (סחוט טרי)
30 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
3/4 כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט
1/4 כוס אבקת שקדים
1 ביצה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180מעלות

2. במעבד מזון מערבבים את החמאה הקרה יחד עם אבקת השקדים, המלח, הקמח והסוכר. מעררבים עד לקבלת תערובת במרקם פירורי (בערך 10 שניות). מוסיפים את המים בהדרגה (כף אחר כף), עד שמתקבלים גושי בצק גדולים אך לא דביקים.

3. מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק לעיגול שטוח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

4. בינתיים, מכינים את המילוי: פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומערבבים אותם בקערה יחד עם מיץ הלימון.

5. מחממים את החמאה במחבת, וכשהיא נמסה מוסיפים את פרוסות התפוחים ורבע כוס סוכר חום.

6. כשהתפוחים משחימים קלות מצד אחד, מוסיפים את תמצית הווניל, הקינמון ואגוז המוסקט. מערבבים קלות ומטגנים עד הזהבה במשך 5 דקות. מוסיפים את אגוזי המלך ומבשלים יחד במשך דקה נוספת. מוציאים ונותנים לתפוחים להצטנן.

7. מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בקוטר 25 ס"מ.

8.  מסדרים את התפוחים במעגלים במרכז הבצק, ושומרים על שוליים של 3 ס"מ.

9. מקפלים את קצוות הבצק על התפוחים, מפזרים מעל מעט קינמון וסוכר חום ומברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.

10. אופים את הגאלט במשך 35-40 דקות, עד להשחמה קלה ומוצאים להתקרר בטמפרטורת החדר

שבת שלום!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות