לקראת שבת: מתכון לרטטוי צרפתי מפתיע

שבת הגיע וזו בדיוק הזדמנות להכין מנה מפתיעה ומחממת. הרטטוי אומנם נראה מורכב להכנה, אבל תופתעו לגלות שהוא הרבה יותר פשוט ונגיש ממה שאתם מדמיינים • צפו עכשיו במדריך להכנה

לקראת שבת: המנה הכי יפה ומפתיעה במינימום עבודה

מתכון לרטטוי צרפתי

שבת הגיע וזו בדיוק הזדמנות להכין מנה מפתיעה ומחממת. הרטטוי אומנם נראה מורכב להכנה, אבל תופתעו לגלות שהוא הרבה יותר פשוט ונגיש ממה שאתם מדמיינים

מצרכים:

2 חצילים קטנים, פרוסים
1 פלפל כתום, פרוס
2 זוקיני, מקולפים בקולף לרצועות דקות
2 קישואים ירוקים בהירים פרוסים
שמן זית
1/2 בצל, פרוס לאורך
2 שיני שום, קצוצות דק
800 גרם עגבניות מרוסקות, מינוס 1/4 כוס מהנוזל
מלח ופלפל שחור

(ניתן להחליף/לשלב ירקות נוספים שמתאימים)

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת עשוי ברזל יצוק בקוטר 23 ס"מ, מוסיפים את החצילים, מטגנים במשך 5-8 דקות ומוציאים לצלחת. מוסיפים שמן למחבת, מטגנים את הקישואים עד להזהבה ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם הפלפל הכתום.

2. מחממים עוד שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים עד לשקיפות במשך 6 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 30 שניות.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מסדרים את הירקות שפרוסים לעיגולים במרכז המחבת והחוצה, ואת רצועות הזוקיני והפלפל הכתום מגלגלים למעין פרחים ומסדרים מסביב. (ראו סרטון)

5. מבשלים על אש נמוכה במשך 45-60 דקות במחבת מכוסה. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15-20 דקות, עד שהנוזל מצטמצם. מגישים חם עם לחם צרפתי טרי.

בתאבון!

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות