צפו: 7 מתכונים מפתיעים לפנקייקים שונים מהעולם

חושבים שאתם יודעים הכול על פנקייק? קבלו 7 מתכונים לפנקייקים שונים מהעולם, שישנו את כל מה שחשבתם על הדרך שבה אוכלים פנקייק •צפו עכשיו

1. פנקייק אמריקאי 

מצרכים:
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 כוסות חלב
4 כפות חמאה מומסת
2 ביצים
להגשה-סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- הקמח, הסוכר, סודה לשתיה, אבקת אפייה והמלח

2. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, החלב והביצים

3. מוספים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

4. במחבת משומנת קלות עם שמן/ חמאה על אש בינונית, יוצקים בכל פעם כוס וחצי מהבלילה.
מבשלים כל פנקייק כ3 דקות עד שהקצוות מתחילים להתקשות, לאחר מכן הופכים את הפנקייק ומבשלים לעוד כ 1-2 דקות.

5. מגישים חם לצד סירופ מייפל


2. קרפ צרפתי 

מצרכים:
1 כוס קמח
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
2 כפות חמאה ממוסת
2 ביצים
להגשה: שוקולד, אגוזים, פרוסות בננות ותותים (או כל תוספת אהובה אחרת)

אופן ההכנה: 

1.בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המים, החמאה והביצים עד לקבלת תערובת חלקה

2. במחבת חמה ומשומנת, מוסיפים בכל פעם כוס וחצי מהבלילה ובעזרת מצקת או סיבוב המחבת מפזרים באופן אחיד ובמהירות את התערובת על כל פני שטח המחבת

3.מבשלים כ 2 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את התוספות הרצויות, מקפלים לחצי ומסירים מהחום


3. פנקיק עם ירקות

מצרכים:
1 כוס קמח או סולת
1/4 כוס יוגורט
1 כפית מלח
1 כוס מים
1 גמבה קצוצה דק
1 עגבניה קצוצה דק
1/2 בצל קצוץ דק
1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית שמן
להגשה: רוטב צ'ימיצ'ורי או כל רוטב אהוב אחר

אופן ההכנה:
1.בקערה בינונית מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח.

2. מוסיפים את המים בהדרגה ולאחר מכן מוסיפים את הפלפל, העגבניות, הבצל, הכוסברה, הג'ינג'ר והשמן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

3. במחבת משומנת מוסיפים בכל פעם כוס וחצי של הבלילה. מבשלים עד להשחמה, הופכים ומגישים לצד מתבל אהוב.


4. עוגת פנקייק אפויה 

מצרכים:
3/4 כוס קמח
3/4כוס חלב חם
1 כף סוכר
1 כפית אגוז מוסקט מגורד
3 ביצים
4 כפות חמאה

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל  200 מעלות.

2. בקערה בינונית משלבים את הקמח, החלב, הסוכר, אגוז מוסקט והביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

3.משמנים מחבת עמידה לתנור ויוצקים לתוכה את הבלילה

4. אופים כ 20 דקות בתנור עד שהקצוות עלו במידה ניכרת, מגישים חם לצד תוספת אהובה


5.פנקייק סיני עם בצל 

מצרכים:
2 כוסות קמח
קורט מלח
3/4 כוס מים חמים
3 כפות מים קרים
3 כפות שמן
1 כף אבקת אפייה
1 כוס בצל ירוק קצוץ
להגשה: רוטב סויה

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח והמים החמים

2. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה עד שמתחיל להיווצר בצק, לאחר מכן מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח במשך 45 דקות עד שעה.

3. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק, מורחים שמן ולאחר מכן מוסיפים מעט מלח יחד עם הבצל הקצוץ

4.מגלגלים את הבצק לרול וחותכים לכ -12 חתיכות, לאחר מכן לוקחים כל חתיכה ומרדדים אותה לצורת פנקייק

5. במחבת על חום בינוני, מוסיפים 2 כפיות שמן ומטגנים את הפנקייקים


6.פנקייק תירס וגבינת מוצרלה  

מצרכים:
2 כוסות תירס
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס חלב
6 גרם גבינת מוצרלה
להגשה: רוטב סלסה

אופן ההכנה:
1. בבלנדר, מוסיפים את התירס, המלח, הסוכר, הקורנפלור והחלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה

2.במחבת על אש בינונית,  מוסיפים בכל פעם כוס וחצי של הבלילה.

3. מבשלים כ3 דקות, מוספים את המוצרלה והופכים

4. מבשלים עד שהגבינה נמסה וקופלת חצי, לאחר מכן מקפלים את הפנקייק ומגישים לצד רוטב סלסה


7. פנקייק יפני מתוק 

מצרכים:
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
3/4 כוס תערובת פנקייק קנויה
4 חלבונים
להגשה: חמאה וסירופ מייפל

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את החלמונים, הסוכר, החלב ותערובת הפנקייק בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חלקה

2. בקערה נוספת, מקציפים את חלבוני הביצים

3. יוצקים את חלבוני הביצה המוקצפים לתוך בלילת הפנקייק ומערבבים

4. משמנים שתי תבניות רינג מתכת בגודל 3.5 אינץ  ושמים אותן במרכז מחבת על אש נמוכה. בכל פעם ממלאים את 3/4 מהתבניות בבלילה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ 10 דקות, עד שמרכז הפנקייק במרקם כמו ג'לי הופכים בעדינות, מבשלים לעוד 5 דקות ולאחר מכן משחררים מהתבניות ומגישים לצד חמאה ומייפל

========

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות