חלומי: מתכון לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים ללא אפייה 

עוגה מרשימה וטעימה ללא צורך באפייה, היא הפתרון המושלם כשהמלאכה מרובה והשבת נכנסת מוקדם. אז קחו לכם 20 דקות והכינו עוגת שוקולד ובוטנים על בסיס ביסקוויטים, שתרצו לאמץ גם לשבת הבאה 

חלומי: עוגה מרשימה לשבת ללא צורך באפייה
  (צילום: Home Cooking Adventure)

מתכון לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים- ללא אפייה 

עוגה מרשימה וטעימה ללא צורך באפייה, היא הפתרון המושלם כשהמלאכה מרובה והשבת נכנסת מוקדם. אז קחו לכם 20 דקות והכינו עוגת שוקולד ובוטנים על בסיס ביסקוויטים, שתרצו לאמץ גם לשבת הבאה

מצרכים:
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים (אפשר פתי-בר)
1/3 כוס (70 גרם) חמאה ממוסת (ללא מלח)
1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר (מומלץ עם 55% -70% קקאו)
1/4 כוס חמאת בוטנים

*ניתן להפוך את העוגה לפרווה, על ידי החלפת החמאה במרגרינה(מחמאה)

אופן ההכנה: 
1. במעבד מזון טוחנים את כל הביסקוויטים ומערבבים עד למצב טחון היטב. לאחר מכן מוסיפים חמאת בוטנים והחמאה המומסת ומעבדים עד למצב אחיד

2. מסדרים נייר אפייה בתוך תבנית מרובעת בגודל 8×8 אינץ', חשוב להשאיר את קצוות הנייר מוחץ לתבנית, על מנץ להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.

3. יוצקים את תערובת הביסקוויטים וחמאת הבוטנים לתוך התבנית ומישרים בעזרת כף

4. לצפוי: ממסים בסיר קטן את השוקולד עם 2 כפות חמאת בוטנים, על אש נמוכה. לאחר מכן ממסים 2 כפות נפרדות של חמאת בוטנים על אש נמוכה ומערבבים עד למצב חלק ונוזלי.

5. יוצקים את שכבת השוקולד על בסיס הביסקוויטים, לאחר מכן מוסיפים את חמאת הבוטנים המומסת ובעזרת סכין יוצרים מערבולות לקישוט על פני העוגה (ראו סרטון למעלה)

6. מכניסים את העוגה למקפיא למשך 2 שעות. לפני חיתוך העוגה מומלץ לתת לה לשהות 10 דקות בטמפרטורת החדר. לאחר מכן ניתן לשמור אותה במקרר או במקפיא לבחירתכם

שבת שלום!

==========

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

תגובה 1
הצג את כל התגובות