סופ"ש כבר כאן: מתכון לפרגיות בתיבול מנצח

סוף שבוע כבר כאן וזה בדיוק הזמן להתחיל לחשוב על הארוחה שתסגור לכם את השבוע. פרגיות עוף הן תמיד פתרון קל וטעים, אבל עם התיבול הנכון הן יהפכו לארוחה המושלמת שתרצו להכין שוב ושוב

סופ"ש כבר כאן: מתכון לפרגיות בתיבול מנצח
  (צילום: pinchofyum.com)

מתכון לפרגיות צלויות ברוטב לימון ודבש

פרגיות עוף הן תמיד פתרון קל וטעים, אבל עם התיבול הנכון הן יהפכו לארוחה המושלמת שתרצו להכין שוב ושוב.

מצרכים: 
4 פרגיות עוף במשקל כולל של 450 גרם
2 לימונים סחוטים
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום, כתושה
1 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו מיובש
1 כף דבש

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות.

2.במחבת עמידה לתנור,  מסדרים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה וצולים בתנור במשך 15 דקות. הופכים את העופות כך שהעור יפנה למעלה וצולים במשך 15 דקות נוספות.

3. במקביל מכינים את הרוטב, מערבבים יחד את מיץ הלימון, האורגנו, שמן הזית, השום והמלח לתערובת אחידה, וטובלים בה את הפרגיות לציפוי מלא. את הרוטב שנותר שומרים בצד.

4. מחזירים את הפרגיות לתנור למשך 5 דקות או עד שהן הופכות לפריכות ומקבלות גוון זהוב-שחום.

5. מוציאים את הפרגיות לצלחת, ויוצקים על הנוזלים שבמחבת את הרוטב שנותר ואת הדבש. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהרוטב מבעבע וחם.

6. יוצקים את הרוטב החם על הפרגיות, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד תוספת אהובה

סופ"ש שמח!

============

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות