לא רק בקור: מתכון למרק גזר ובוטנים פיקנטי

לא רק בקור: מתכון למרק גזר ובוטנים פיקנטי

גם אם לא מספיק קר לכם, אין כמו מרק עם טוויסט אסייתי מעניין בתור ארוחה. חצי שעה ויש לכם מרק גזר ובוטנים ברמת חריפות שאתם תבחרו- בתאבון! 

author-image
לא רק בקור: מתכון למרק כתום עם טוויסט
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון למרק גזר ובוטנים פיקנטי

גם אם לא מספיק קר לכם, אין כמו מרק עם טוויסט אסייתי מעניין בתור ארוחה. חצי שעה ויש לכם מרק גזר ובוטנים ברמת חריפות שאתם תבחרו- בתאבון!

מצרכים:
1 כפית שמן
1/2 כוס בצל סגול או לבן קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 גזר, מקולף וקצוץ
1/2 כוס בוטנים טריים
1/2 כוס עגבניות קצוצות
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים או מרק ירקות
1/4 כפית מלח – או יותר, לפי הטעם
1 כפית רוטב צ'ילי חריף – או מתוק לבחירתכם
1-2 כפות סירופ מייפל
2 כפיות שמן שומשום
1/2 כפית גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים במשך 5 דקות עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הבוטנים הטריים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות או עד להזהבה קלה. אם בחרתם בחמאת בוטנים או שקדים, דלגו על השלב הזה והוסיפו ישר את הגזר. מטגנים במשך דקה.

3. מוסיפים את העגבניות (וחמאת הבוטנים או השקדים), מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות.

4. יוצקים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים את המלח, רוטב הצ'ילי, המייפל ושמן השומשום. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מסירים מהאש, מצננים מעט ובעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט, טוחנים את המרק לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מגישים מיד, חם – מקושט בבצל ירוק קצוץ, בוטנים גרוסים וזילוף של רוטב צ'ילי חריף מעל.

בתאבון! 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו