גם לילדים: מתכון לקציצות אפונה עם עשבי תיבול

אם אתם מחפשים תוספת לארוחה, שתהיה גם טעימה וגם בריאה- קציצות אפונה עם עשבי תיבול הן בדיוק הדבר הנכון בשבילכם. באות מעולה גם כנשנוש לצד מטבל אהוב, רק תזהרו לא להתמכר

ספיישל: מתכון לתוספת אידיאלית לכל ארוחה
  (צילום: wallflowerkitchen.com)

מתכון לקציצות אפונה עם עשבי תיבול

אם אתם מחפשים תוספת לארוחה, שתהיה גם טעימה וגם בריאה- קציצות אפונה עם עשבי תיבול הן בדיוק הדבר הנכון בשבילכם. באות מעולה גם כנשנוש לצד מטבל אהוב, רק תזהרו לא להתמכר

מצרכים:

2 כוסות (250 גרם) אפונה קפואה
1 כף שמן זית + תוספת לאפייה
1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
3 שיני שום, כתושות
1/2 1 (140 גרם) כוסות קמח חומוס/לבן
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
2 כפות עשבי תיבול טריים או יבשים, קצוצים דק (כמו: רוזמרין, פטרוזיליה, נענע)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.

2. בסיר בינוני, מניחים את האפונה, מכסים במים ומביאים לרתיחה לפי הוראות היצרן שעל האריזה. מסננים היטב.

3. במחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל ואת השום במשך כמה דקות, עד לריכוך. מסירים מהאש.

4. מוסיפים את האפונה, הבצל והשום למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך.

5. מוסיפים למעבד המזון את קמח החומוס, הסודה לשתייה, המלח ועשבי התיבול וטוחנים לאיחוד מלא.

6. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה קציצות שוות בגודלן ומעט פחוסות. מסדרים אותן בתבנית המוכנה, ומברישים בשמן זית.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-18 דקות, עד לקבלת גוון שחום-זהוב. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ובמקפיא – עד חודש.

טיפ: מומלץ להגיש לצד מטבל אהוב וכל תוספת אחרת שתשלים את הארוחה

בתאבון!

================

מקור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות