בריא יותר מקפה: מתכון ל3 שייקים שאתם חייבים לנסות

על אף שרובינו מעדיפים לפתוח את היום שלנו בקפה, מסתבר שיש עוד אופציות בריאות וטעימות לא פחות כדי להתרענן • קבלו 3 מתכונים לשייקים ששווה לכם לנסות ולאמץ

בריא יותר מקפה: מתכון ל3 שייקים שאתם חייבים לנסות
  (צילום: שטארסטוק)

על אף שרובינו מעדיפים לפתוח את היום שלנו בקפה, מסתבר שיש עוד אופציות בריאות וטעימות לא פחות כדי להתרענן • אז קבלו 3 שייקים ששווה לכם לנסות ולאמץ.

1. שייק ירוק 

מנות: 2 | פרווה

מצרכים:
3 כוסות תרד
1 תפוח ירוק מזן גרני סמית, קצוץ גס
2 כוסות מי קוקוס
1 קיווי, קלוף וחתוך לרבעים
1 בננה, חצויה לשניים שהוקפאה במשך 15 דקות לפחות
3 כפות זרעי צ'יה (לא חובה)
1 כפית דבש או יותר, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בבלנדר, טוחנים את התרד, התפוח ומי הקוקוס לתערובת חלקה.

2. מוסיפים את הקיווי, חצאי הבננה הקפואה, זרעי הצ'יה והדבש וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם קרמי חלק.

3. יוצקים את שייק לכוסות גבוהות ומגישים מיד קר.

(צילום:שטארסטוק)


2. שייק בננה ושוקולד לבן 

מנות: 2 | חלבי

מצרכים:

4 קוביות שוקולד לבן
1/2 2 כוסות חלב קוקוס או חלב שקדים קר או חלב רגיל
6 כפות שיבולת שועל
1 בננה בשלה
20 אגוזי קשיו
2 כפות פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:

1.קולים את פתיתי הקוקוס במשך כדקה בתנור חם, עד להשחמה קלה. שימו לב-הפתיתים נשרפים במהירות, אז השגיחו להוציא בול בזמן.

2.בתוך סיר קטן על אש קטנה ממסים את השוקולד הלבן יחד עם 2 כוסות חלב קוקוס. ניתן גם לבצע את התהליך במיקרוגל עד שהשוקולד נמס לגמרי.

3.מכניסים לבלנדר את שיבולת השועל, הבננה, כף פתיתי הקוקוס הקלויים ואת חצי כוס חלב הקוקוס שנותר. מעבדים במהירות גבוהה במשך דקה, עד ששיבולת השועל נטחנת לחלוטין. אם הנוזל סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים.

4.מחלקים את התערובת לשני כוסות, יוצקים מעל את החלב והשוקולד החם ומפזרים מעל כל כוס את פתיתי הקוקוס הקלויים הנותרים, ומגישים מיד.

(צילום:שטארסטוק)


3. שייק סלק ופירות יער

מצרכים:
1 סלק קטן, קלוף וקצוץ גס
1 כוס פטל קפוא
2 כוסות (45 גרם) עלי תרד דחוסים
3 שזיפים מיובשים, מושרים ב-1/2 כוס מים למשך שעה
1 פלח קטן של לימון (כולל הקליפה)
1-2 כפיות אבקת עשב חיטה (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב / מים

אופן ההכנה:

1. בבלנדר, מניחים את השזיפים ומי ההשריה שלהם ומוסיפים את שאר מרכיבי השייק. ניתן להוסיף 4-5 קוביות קרח.

2. טוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. טועמים ומתקנים את המתיקות / החמיצות באמצעות תוספת לימון או תמצית וניל, אם צריך.

3. יוצקים לקערה או לכוס גבוהה, מוסיפים מעל פירות יער / פירות טריים לבחירה ונהנים!

(צילום:שטארסטוק)

============

מקור

>> לשייקים נוספים לחצו כאן

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות