צפו: מתכון לקרמבו ביתי שיכול להפוך לקינוח מדהים לשבת

הפעם ויתרנו על עוגת שבת, לטובת קינוח שווה במיוחד. לא משנה מאיפה אתם מעדיפים להתחיל לאכול את הקרמבו שלכם, את המתכון המצולם ללהיט של החורף אתם הולכים כנראה לאמץ הרבה • צפו עכשיו

עוגת שבת? למה שלא תכינו משהו יותר מושלם
  (צילום: Jewlish)

מתכון לקרמבו ביתי

הפעם ויתרנו על עוגת שבת, לטובת קינוח שווה במיוחד. לא משנה מאיפה אתם מעדיפים להתחיל לאכול את הקרמבו שלכם, את המתכון המצולם ללהיט של החורף אתם הולכים כנראה לאמץ הרבה.

מצרכים:

לבסיס העוגיות:

110 גרם או 1/2 כוס חמאה ללא מלח
1/3 כוס אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
1 ו1/2 כוסות קמח

למילוי:

2/3 כוס סוכר לבן
1/2 כוס מים
2 חלבונים גדולים

עבור ציפוי השוקולד:

טבלת שוקולד מריר
1/2 כוס שמן קוקוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 175 מעלות

2. בקערה גדולה, ממסים את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את חלמון הביצה, תמצית וניל, חלב וקמח. מערבבים עד ליצירת בצק אחיד. בעזרת לישה יוצרים ממנו צורה אחידה, עוטפים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.

3. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים קטנים. מניחים את עיגולים על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש למשך 10-15 דקות עד למצב זהוב. לאחר האפייה  נותנים לעוגיות להתקרר בטמפ' החדר

5. עבור המילוי(הקצפת) – מוסיפים את הסוכר והמים לסיר, על חום בינוני, מערבבים לעתים קרובות ונזהרים שהסוכר לא יישרף. מפרידים  2 חלבונים בקערה וכאשר הסוכר והמים במצב אחיד ובטמפרטורה גבוהה ( 117C) מוסיפים אותם לאט לאט אל תוך התערובת החמה. לאחר מכן מקציפים את התערובת עד שהיא מתקשחת ומקבלת מרקם כמו של מרשמלו נמס

6. מכניסים את המילוי לתוך שקית זילוף ומזלפים בצורה מעגלית על העוגיות (ראו סרטון)

7. עבור הציפוי: על אש בינונית ממסים את השוקולד ומוסיפים את שמן הקוקוס (כדי לקבל מרקם מבריק וחלק) בעזרת כף יוצקים את השוקולד המומס מעל כל קרמבו

8. מעבירים בזהירות את הקרמבו המוכנים למגש נקי ומכניסים למקפיא למשך שעה ולאחר מכן להעביר לאחסון במקרר .

שבת שלום!

===============

מקור 

כתיבת תגובה

הוספת תגובה - סרוגים
הדפסה

שם

נושא

תוכן

אין תגובות
הצג את כל התגובות